You are here

ISO hedrar ingenjörsarbete

Den internationella standardiseringsorganisationen ISO har hedrat Ilkka Riikonen, som är chefkonstruktör hos KCI Konecranes, med ett hederscertifikat. Certifikatet överräcktes i maj 2004 vid en ISO konferens i Kioto i Japan.

Ilkka Riikonen beviljades ISOs hederscertifikat för sitt stora engagemang och sina insatser i utvecklingen av internationella standarder för kranindustrin. Riikonen har varit ordförande för den tekniska subkommittéen för travers- och portalkranar inom ISO under åren 1983- 2003.

"Ilkka Riikonen är en internationellt ansedd expert inom strukturell krananalys. Hans insatser inom harmoniseringen av standarder i kranindustrin har varit betydande," noterar vice vd Harry Ollila,  Operativ Utveckling, KCI Konecranes.

Ilkka Riikonen har haft många ansvarsuppdrag inom nationella och internationella standardiseringsorgan. Bland annat har han varit ordförande för sektionen tunga lyftdon vid Europeiska Federationen för Materialhantering FEM åren 1994-1996. Riikonen är nu sammankallare för den tekniska kommittén för travers-och portalkranar inom den Europeiska standardiseringskommittén CEN.

Ytterligare information lämnas av
Ilkka Riikonen, Chefkonstruktör, tel.+358 -20 -427 2064

KCI Konecranes. En verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. Koncernens verksamhet är organiserad enligt tre affärsområden: Underhållstjänster (50 % av Koncernomsättningen) Standardlyftutrustningar (26 %) och Specialkranar (24 %). År 2003 omsatte koncernen 665 miljoner euro med 4300 anställda i 34 länder runt hela världen.

ISO. Ett nätverk av nationella standarsdiseingsinstitut från 148 länder som samarbetar med internationella organisationer, stater, industrier och representanter från företag och konsumenter. ISO utgör en bro mellan den offentliga och privata sektorn.