You are here

KCI Konecranes bekräftar stororder från ryskt stålverk

KCI Konecranes har slutligt bekräftat avtalet med den ryska ståltillverkaren OAO Magnitogorsk Metallurgicheski Kombinat (MMK) beträffande leverans av 26 kranar till verket i Magnitogorsk i södra Ural i Ryssland. Beställningens värde uppgår till cirka 37 MUSD. Kranleveranserna börjar i januari 2005 och fortsätter t.o.m. mars 2006.

Rysslands största stålproducent, MMK, är ett fullt integrerat stålföretag som täcker hela produktionscykeln från järnmalm till stålproduktion. I september meddelade MMK att de valt KCI Konecranes som leverantör för 26 nya stålverkskranar. Beställningen har nu bekräftats på alla punkter.

De nya kranarna är en del av ett omfattande moderniseringsprogram inom MMK. Programmet utökar verkets årliga produktionskapacitet av valsade produkter med 2 miljoner ton till 12 miljoner ton. Det gamla verket för långa produkter kommer att ersättas med tre moderna helautomatiserade linjer som kan producera ett brett sortiment av produkter.

“Detta är den största beställningen på stålverkskranar i KCI Konecranes historia”, säger Seppo Hoppu, Direktör, Kranar och Underhållstjänster, Nordöstra Europa. “De som konkurrerade med oss om denna beställning var främst lokala krantillverkare. Den ryska stålindustrin väljer idag modern teknik och KCI Konecranes erfarenhet av moderna stålverkstillämpningar i kombination med att vi kan erbjuda lokala underhållstjänster väger till vår fördel. Vår möjlighet att erhålla en finansieringsgaranti från Finnvera, finska statens specialfinansieringsföretag, spelade också en stor roll.”

Beställningen omfattar sju traverskranar till profilvalsverket, nio magnetkranar till profillagret, tio stålverkskranar inklusive två högkapacitetsskänkkranar, fyra chargeringskranar, två kranar för skrothantering och två kranar för hantering av billets. Samtliga kranar är utrustade med KCI Konecranes’ innovativa växelströmsstyrsystem. I beställningen ingår även ett avtal om att KCI Konecranes skall tillhandahålla underhållstjänster för kranarna.

Ytterligare information lämnas av
Teuvo Rintamäki, Finansdirektör, tel. +358- 040- 749 6109

KCI Konecranes. En verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. År 2003 omsatte koncernen 665 miljoner euro med 4350 anställda i 34 länder runt hela världen.

OAO Magnitogorsk Metallurgicheski Kombinat. Rysslands största ståltillverkare. Enligt en undersökning av Metal Bulletin ligger MMK på 16. plats blandvärldens stålproducenter ( www.mmk.ru).