You are here

KCI Konecranes dotterbolag KCI Motors Oy slutför samarbetsförhandlingar

Stock exchange release

KCI Konecranes dotterbolag KCI Motors Oy har slutfört sina samarbetsförhandlingar. Ungefär 65 anställda blir utan arbete. Motorproduktionen upphör i Hyvinge. Produktionen flyttar till Estland.I fortsättningen levereras motorerna av estniska legotillverkare.

Arbetsgivaren och arbetstagarna har förhandlat sedan 27 januari 2004, om frågor som gällt en effektivering av tillverkningen av elmotorer vid verkstaden i Hyvinge, och konsekvenserna för personalen.

Förhandlingarna inleddes sedan det vid budget och långsiktplaneringsarbetet blivit klart att nuvarande kostnadsnivå förlorat sin konkurrenskraft i dagens marknads- och valutaläge.

Vid förhandlingarna hittades inga lösningar som hade inneburit en väsentlig kostnadseffektivering med en fortsatt verksamhet i Hyvinge.

För att tidigarelägga inbesparingarna, och för att minska riskerna för att också andra enheter inom koncernen tvingas göra nedskärningar, kommer koncernen nu att flytta produktionen enligt en snabbare tidtabell.

Vidare information lämnas av
Stig Gustavson, Koncernchef och vd, tel. +358-400 411 119

KCI Konecranes är en verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. Koncernens verksamhet är organiserad enligt tre affärsområden: Underhållstjänster (50 % av Koncernomsättningen) Standardlyftutrustningar (26 %) och Specialkranar (24 %). År 2003 omsatte koncernen 665 miljoner euro med 4350 anställda i 34 länder runt hela världen.

DISTRIBUTION
Helsingforsbörsen
Medierna