You are here

KCI Konecranes expanderar i Kina

Till följd av den snabba tillväxten i Kina kommer KCI Konecranes att fördubbla produktionskapaciteten i Shanghai. Tillverkningen utvidgas till att omfatta även komponenter för kranar med högre lyftkapaciteter.

I november 2002 invigde KCI Konecranes en egen fabrik för montering av lyftdon (lintelfrar) i Shanghai i Kina. Fabriken som specialbyggts för KCI Konecranes sträcker sig över 4 300 m2 på ett 13 300 m2 stort landområde i Taopu vid industriområdet Futurity Island (distriktet Putou).

I Shanghai tillverkas standard CXT lintelfrar och komponenter för industrikranar. Nu utvidgar KCI Konecranes verksamheten i Shanghai till att omfatta även komponenter för Specialkranar.  Specifikt gäller det tillverkning av högpresterande lyfttrallor och styrsystem för stora traverskranar och gummihjulsportalkranar (dvs. RTG-kranar).

Den nya fabriken kommer att ligga bredvid vår nuvarande fabrik i Shanghai. Utvidgningen ökar fabriksgolvet med 4 000 m2. Utvidgningen kommer till en början att skapa 100 nya jobb. Den nya fabriken förväntas bli färdig i medlet av 2005.

I utvidgningen ingår även en ny monteringshall för Specialkranar nära Peking i Tianjin.

KCI Konecranes har fullständiga verksamhetslisenser i Kina. Utvidgningen av KCI Konecranes produktionskapacitet i Kina förstärker bolagets position inom telfer- och kranmarknaden i Kina.

Ytterligare information lämnas av

Stig Gustavson, vd och koncernchef, tel. +358 20 427 2000

KCI Konecranes är en verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. Koncernens verksamhet är organiserad enligt tre affärsområden: Underhållstjänster (50 % av Koncernomsättningen) Standardlyftutrustningar (26 %) och Specialkranar (24 %). År 2003 omsatte koncernen 665 miljoner euro med 4350 anställda i 34 länder runt hela världen.