You are here

KCI Konecranes har slutfört förvärvet av SMV Lifttrucks AB

Stock exchange release

Den 8 september i år avtalade KCI Konecranes Abp om förvärv av SMV Lifttrucks AB (SMV) i Sverige. Den finansiella, juridiska och miljömässiga due diligence processen har nu slutförts och konkurrensmyndigheterna har godkänt förvärvet. SMV Lifttrucks konsolideras i koncernen från 29 oktober 2004.

Utsikterna för 2005 för SMV är positiva och utvecklingen stabil. Parterna har därför beslutat att den prestationsbaserade delen av förvärvspriset kan regleras redan nu. Det totala förvärvspriset för aktierna i SMV Lifttrucks är därmed 230 MSEK. KCI Konecranes övertar också SMV:s nettoskulder , ca 75 MSEK.

Köpesumman består dels av en kontantbetalning på 214 880 000 SEK och en överlåtelse av 53 450 KCI Konecranes aktier som ägs av koncernen. Aktierna har en treårig säljrestriktion som framgår ur ett separat börsmeddelande idag.

Förvärvet är ett viktigt steg i KCI Konecranes strategi att vara en leverantör av helhetslösningar inom hamnar och terminaler runtom i världen. Tillsammans med SMV har koncernen nu ett sortiment som täcker hela logistikkedjan inom hamnar och järnvägsterminaler. SMV:s nätverk av distributörer kommer ytterligare att förstärka KCI Konecranes närvaro inom hamnar.

SMV Lifttrucks Ab har utvecklat en stark position inom containerhanteringsutrustning. Med en rekordhög orderstock förväntas omsättningen för år 2004 bli betydligt högre än omsättningen 2003 som var 374 MSEK. Bolaget har 85 anställda. SMV:s främsta marknader är Europa, Asien, Australien, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika.

SMV Lifttrucks byter namn till SMV Konecranes och kommer att höra till koncernens Specialkransaffärsområde.

Ytterligare information lämnas av

KCI Konecranes Abp
Stig Gustavson, koncernchef och vd, tel. +358-400 41111 Teuvo Rintamäki, Finansdirektör, tel. +358-20 427 2040

KCI Konecranes. En verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. Koncernens verksamhet är organiserad enligt tre affärsområden: Underhållstjänster (50 % av Koncernomsättningen) Standardlyftutrustningar (26 %) och Specialkranar (24 %). År 2003 omsatte koncernen 665 miljoner euro med 4350 anställda i 34 länder runt hela världen.

DISTRIBUTION    Helsingforsbörsen, Allmänna medier