You are here

KCI Konecranes joint venture i Arabemiraterna

KCI Konecranes och Kanoo-koncernen har etablerat ett joint venture, Crane Industrial Services LLC, i Arabemiraterna. Det nya bolaget kommer att erbjuda våra kunder kring persiska viken ett komplett produktprogram av lytfdon och underhållstjänster för alla industri och hamnar.

Vårt joint venture med Kanoo förstärker KCI Konecranes närvaro kring persiska viken med ett kompletterande distributionsnät. KCI Konecranes äger 49 % av det nya bolaget och Kanoo äger resten, dvs 51 %. Kanoo är ett av de mest diversifierade och uppskattade affärshusen i området kring persiska viken. I Kanoos verksamhet ingår även en division för lyftutrustning.

“Vi på KCI Konecranes är nöjda över att vi på detta sätt kan förstärka vår lokala närvaro i Arabemiraterna,” säger KCI Konecranes vd Stig Gustavson. “Både Kanoo och Konecranes är kända inom industrin som högkvalitetsleverantörer. Genom detta joint venture-företag vill vi erbjuda våra kunder industrins bästa teknologi kombinerat med ett lokalt professionnellt underhållsnätverk.”

En och samma leverantör i alla kranrelaterade behov

KCI Konecranes verksamhet i Arabemiraterna startade år 1996 med ett helägt dotterbolag i Dubai. KCI Konecranes marknadsposition är speciellt stark inom den lokala kraftverks-, stål och cementindustrin. Verksamheten har hittils fokuserat på industrikranar.

Genom att vi etablerar ett joint venture-företag med Kanoo, kommer vi även att kunna bygga upp ett nätverk för underhållstjänster till kunder kring persiska viken. Vi kommer att sälja underhållstjänster för kranar av alla slag oberoende av originaltillverkare.

Utöver underhållstjänster kommer joint venture-företaget att leverera kompletta kranar, moderniseringstjänster, krankomponenter, reservdelar. Företaget kommer vidare att koordinera all säljaktivitet för tunga kranar till processindustrin och hamnar i Mellanöstern.

 

Ytterligare information lämnas av
Selim Awad, Marknadsdirektör, tel. +971-4-335-4909

KCI Konecranes. En verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. Koncernens verksamhet är organiserad enligt tre affärsområden: Underhållstjänster (50 % av Koncernomsättningen) Standardlyftutrustningar (26 %) och Specialkranar (24 %). År 2003 omsatte koncernen 665 miljoner euro med 4350 anställda i 34 länder runt hela världen.

Kanoo. En av de största självständiga, familjeägda affärshusen kring persiska viken. Kanoo grundades år 1890 i Bahrain och är ett diversifierat konglomerat av olika versamhetsgrenar från spedition, lyftutrsutning, logistik, olja och gas, petrokemikalier och övriga kommersiella aktiviteter. Kanoo har verksamhet inom hela Saudiarabien, Bahrain, Arabemiraterna och i Oman. Kanoo har ingått många join venture med globala företag som Norwich Insurance, Johnson Arabia, Akzo Noble, Basf och Maersk. (www.kanoogroup.com)