You are here

KCI Konecranes juhlii ensimmäistä vuosikymmentään

Huhtikuun 15. päivänä tulee kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun KCI Konecranes aloitti toimintansa itsenäisenä yhtiönä. Juhlapäivän kunniaksi KCI Konecranes järjestää juhlaseminaarin Hyvinkäällä 15.4.2004. Juhlapuhujina ovat:

Suomen teollisuustuotannon tulevaisuus
   Martti Mäenpää, toimitusjohtaja, Teknologiateollisuus

Satamien ja logistiikan kehitysnäkymät maailmanlaajuisesti
   Joe Bryant, varatoimitusjohtaja, South Carolina State, Port Authority

Paperi- ja selluteollisuuden viimeaikaiset kehityssuunnat
  Magnus Diesen, varatoimitusjohtaja, Stora Enso

- Kiinan terästeollisuus
 Li Feng Hua, johtaja, Shanghai Baosteel

Seminaari päättyy Hyvinkään nosturitehtaalla pidettäviin juhlaillallisiin.

KCI Konecranesin historia ulottuu aina vuoteen 1933 saakka, jolloin KONE Oy päätti diversifioida sähkömoottorituotantoaan ja aloitti nostolaitteiden valmistuksen. Kunnossapito on alusta lähtien ollut tärkeä liiketoiminta-alue ja kunnossapitopalvelut kattavat kaikki teollisuusnosturit alkuperäisestä valmistajasta riippumatta. Kunnossapitopalvelut on myös edesauttanut uuslaitemyyntiä sekä ollut merkittävä tietolähde huollon ja nostureiden tuotekehitykselle.

Sodan jälkeiset sotakorvaustoimitukset Neuvostoliitolle olivat äärimmäisen vaativia ja niiden seurauksena KONE:en nosturiteknologia kehittyi ja tuotanto laajeni.

KONE Cranesin kansainvälinen laajentuminen alkoi vuonna 1973, kun yhtiö hankki norjalaisen Wisbech-Refsumin. Tämän jälkeen on ostettu noin 40 yhtiötä. Yhtiön huoltoverkoston laajentamisesta tuli ajan myötä tärkeä kriteeri yritysostoja harkittaessa.

1990-luvun alussa alkanut maailmanlaajuinen matalasuhdanne vauhditti KONE:en teollisuusnosturituotannon uudelleenjärjestelyä. Uusia tuotantomenetelmiä otettiin käyttöön ja toiminnan ulkoistamista lisättiin.

Vuonna 1993 KONE Oy päätti keskittää toimintansa suurimpaan liiketoiminta-alueeseensa – KONE hisseihin ja myydä kaikki muut toiminnot, nostureiden valmistus mukaan lukien. Uusi KCI Konecranes ja KONE Oy pääsivät asiasta sopimuksen 4.3.1994. Sopimus allekirjoitettiin kuusi viikkoa myöhemmin 15.4.2004 ja KCI Konecranes aloitti toimintansa itsenäisenä yhtiönä Stig Gustavsonin johtaman yritysjohdon ja ruotsalaisen yksityisen sijoitusyhtiön Industri Kapitalin pääomien turvin. Kaksi vuotta myöhemmin, maaliskuussa 1996, KCI Konecranesista tuli pörssiyhtiö, kun sen osakkeet noteerattiin Helsingin Pörssissä.


Tänään, 70 vuotta sen jälkeen, kun ensimmäinen KONE-nosturi myytiin, KCI Konecranes –konserni on yksi maailman johtavista yrityksistä alallaan. Tuotevalikoimamme sisältää kaikki nostolaitteet kevyistä ketjunostimista, joiden nostokapasiteetti on muutamia satoja kiloja aina raskaisiin, nostokapasiteetiltaan jopa 1.000 tonnin teollisuusnostureihin ja tehokkaisiin satama- ja telakkanostureihin saakka. Kunnossapitopalveluista on tullut suurin liiketoiminta-alueemme, jonka osuus on puolet konsernin liikevaihdosta. Toimintamme ulottuu oman henkilöstömme, agenttien ja yhteistyökumppaneiden kautta yli 40 maahan. Meillä on maailmanlaajuisia toimittajia ja omia kokoonpanolinjoja kolmella eri mantereella, Aasiassa, Amerikassa ja Euroopassa. Tuotantomme on joustavaa ja kustannustehokasta. Kaikki toimittajamme ja tehtaamme noudattavat samoja korkeita laatuvaatimuksia ja tuotantomenetelmiä. Tuloksena on erittäin kilpailukykyinen nosturiyhtiö. KCI Konecranes on hyvissä asemissa johtaa alan yhdentymiskehitystä ja kasvaa sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Täysin uusittu tuotevalikoima ja todellinen kasvuala, nosturihuolto tarjoavat konsernille mielenkiintoiset tulevaisuudennäkymät.

Olemme ylpeitä menneisyydestämme ja katsomme luottavaisina tulevaisuuteen. Kohotamme maljan uudelle menestyksekkäälle vuosikymmenelle.

 

10-vuotisjuhlansa kunniaksi KCI Konecranes on julkaissut erityisen Konecranes World –lehden historianumeron. Mikäli haluatte matkata kanssamme vuoteen 1910, voitte pyytää painetun kopion Konecranesin konttorista tai tilata lehden Konserniviestinnästä internetosoitteesta: www.konecranes.com.

 

Lisätietoja antaa:

Franciska Janzon, sijoittajasuhdepäällikkö, Konserniviestintä ja sijoittajasuhteet
Puh. 020 427 2043, sähköposti: franciska.janzon@kcigroup.com

KCI Konecranes, jonka pääpaikka on Hyvinkäällä, on maailman johtava kehittyneisiin nostolaitteisiin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. KCI Konecranes on maailman johtava raskaiden prosessinostureiden toimittaja. KCI Konecranes on maailmanlaajuinen satamien massatavara- ja konttinosturien toimittaja ja maailman johtava telakkanosturien toimittaja. Vuonna 2003 konsernin liikevaihto oli 665 milj. euroa. KCI Konecranesilla on 4350 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa.