You are here

KCI Konecranes on saattanut päätökseen SMV Lifttrucks AB:n yritysoston

Stock exchange release

KCI Konecranes Oyj teki 8.9.2004 sopimuksen ruotsalaisen SMV Lifttrucks AB:n hankkimisesta. Kaupan kohdetta koskevat taloudelliset, oikeudelliset ja ympäristölliset due diligence –tarkastukset on tehty ja kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet kaupan. SMV Lifttrucks liitetään KCI Konecranes –konsernin lukuihin 29.10.2004 lähtien.

Koska liiketoiminnan näkymät vuodelle 2005 ovat vakaat ja myönteiset, osapuolet ovat sopineet, että SMV:n liiketoiminnan kehityksestä riippuvainen kauppahinnan osa määrätään jo nyt. SMV Lifttrucksin osakkeiden kokonaishinta tulee näin ollen olemaan 230 MSEK:a. KCI Konecranes ottaa lisäksi vastuulleen SMV:n nettovelat, arviolta 75 MSEK:a.

Kauppahinta koostuu 214.880.000 SEK:n suuruisesta käteismaksusta sekä KCI Konecranesin omistamien omien osakkeiden (53.450 kpl) luovutuksesta. Osakkeisiin liittyy kolme vuotta kestävä luovutusrajoitus. Luovutuksesta annetaan erillinen tiedote tänään. 

Tämä yrityskauppa on merkittävä askel KCI Konecranesin pyrkimyksissä tulla satamien ja terminaalien täyden palvelun toimittajaksi maailmanlaajuisesti. SMV:n tuotevalikoima täydentää KCI Konecranesin tuotevalikoimaa ja konserni voi nyt tarjota ratkaisuja, jotka kattavat koko logistiikkaketjun. SMV:n jälleenmyyjäverkosto vahvistaa entisestään KCI Konecranesin asemaa satamissa.

SMV Lifttrucksilla on vahva asema kontinkäsittelylaitteiden toimittajana. Yhtiön tilauskanta on ennätyksellisen korkealla tasolla ja vuoden 2004 liikevaihdon odotetaan kohoavan huomattavasti yli viime vuoden 374 MSEK:n. Yhtiöllä on 85 työntekijää. SMV:n päämarkkina-alueet ovat Eurooppa, Aasia, Australia, Etelä-Amerikka, Lähi-itä ja Afrikka.

SMV Lifttrucksin nimi muuttuu SMV Konecranes AB:ksi. Yhtiö liitetään konsernin Erikoisnosturit-liiketoiminta-alueeseen.

Lisätietoja antavat:

KCI Konecranes Oyj
Stig Gustavson, konsernijohtaja, puh. 0400 411 11
Teuvo Rintamäki, finanssijohtaja, puh. 020 427 2040 

KCI Konecranes on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. KCI Konecranesin toiminta on jaettu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Kunnossapitopalvelut (50 % konsernin kokonaisliikevaihdosta), Standardinostolaitteet (26 %) ja Erikoisnosturit (24 %). Vuonna 2003 konsernin liikevaihto oli 665 milj. euroa. Konsernilla on 4300 työntekijää yli 30 maassa eri puolilla maailmaa.

JAKELU     Helsingin Pörssi, Keskeiset tiedotusvälineet