You are here

KCI Konecranesin moottorivalmistuksen tehostaminen

KCI Konecranesin tytäryhtiö KCI Motors Oy aloittaa YT-neuvottelut tarvittavista toimenpiteistä moottorivalmistuksen tehostamiseksi.

Konsernin aiemmin ilmoittamat tehostus- ja sopeutustoimenpiteet, joilla pyritään varmistamaan tulevaisuuden kilpailukyky, ovat täsmentyneet koskemaan myös konsernin omaa moottorivalmistusta.

Neuvotteluissa tutkitaan oman valmistuksen yhtenä vaihtoehtona myös koko valmistuksen ulkoistamista. KCI Motorsin Tammisaaren yksikön pienten sähkömoottoreiden valmistus ulkoistettiin pitkäaikaiselle sopimusvalmistajalle vuoden 2003 lopulla.

Tehostamistoimenpiteet tulevat edellyttämään henkilöstön vähennyksiä. Tämän hetkisen arvion mukaan henkilöstön vähennystarve tulee koskemaan koko KCI Motors Oy:n henkilöstöä. Tuotantorakenteen muutokset luovat uusia tehtäviä, joihin osalla KCI Motors Oy:n henkilöstöstä on mahdollisuus sijoittua. Henkilöstön sijoittamista myös konsernin muihin yksiköihin tutkitaan.

Hyvinkäällä sijaitseva KCI Motors Oy työllistää 85 henkilöä.

Lisätietoja antaa

Konsernijohtaja Stig Gustavson, KCI Konecranes Oyj, puh. 0400 411 119
Toimitusjohtaja Timo Mattila, KCI Motors Oy, puh. 020 427 3100

KCI Konecranes on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. Konsernin toiminta jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Kunnossapitopalvelut (47 % kokonais-liikevaihdosta), Standardinostolaitteet (26 %) ja Erikoisnosturit (27 %). Vuonna 2002 konsernin liikevaihto oli 714 milj. euroa. Konsernilla on yli 4350 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet