You are here

KCI Konecranesin nosturi lisäämään Gdynian sataman kontinkäsittelykapasiteettia

Konecranes VLC Oy on saanut tilauksen laiturikonttinosturin toimittamisesta Gdynian sataman Baltic Container Terminaliin (BCT) Puolaan. Tilauksen arvo on yli 4,5 milj. euroa. Nosturi toimitetaan kesäkuussa 2005.

Gdynian sataman Baltycki Terminal Kontenerowy Sp. Z.o.o on Puolan johtava konttiterminaali ja yksi suurimmista terminaaleista koko Itämeren alueella. KCI Konecranes on toimittanut vastaavanlaisen konttinosturin (Ship-to-Shore, STS) terminaalille vuonna 1999.

“KCI Konecranes on markkinoiden johtava laiturikonttinostureiden toimittaja Itämeren alueella”, Mika Mahlberg, johtaja, Konttinosturit. ”Käytännöllisesti katsoen kaikki alueelle 1970-luvun alun jälkeen toimitetut STS-nosturit ovat Konecranesin valmistamia.”

Nosturi on osa investointiohjelmaa, jolla Baltic Container Terminalin vuosikapasiteetti kaksinkertaistuu nykyisestä 400.000 TEU:sta 800.000 TEU:hun. Baltic Container Terminalin omistaa maailmanlaajuisesti toimiva terminaalioperaattori International Container Terminal Services (ICTSI), jonka pääkonttori sijaitsee Filippiineillä.

Tämän Panamax-luokan konttinosturin nostokapasiteetti on 45 tonnia ja ulottuvuus 38,5 metriä. Uusi nosturi on nostokapasiteetiltaan suurempi kuin vuonna 1999 toimitettu nosturi ja se sisältää KCI Konecranesin uusinta konttinosturiteknologiaa. KCI Konecranes on omaa luokkaansa konttinosturien valmistaja, sillä nosturit varustetaan KCI Konecranesin omilla nykyaikaisilla vaihtovirtataajuusmuuttajilla. Asiakkaat hyötyvät siitä, kun he saavat nopean ja ammattitaitoisen huollon samalta toimittajalta.

Viimeisen viiden vuoden aikana Konecranes VLC on toimittanut 11 vastaavanlaista Panamax-luokan STS-nosturia mm. Oulun, Gdynian, Pietarin ja Kotkan satamiin.

Lisätietoja antaa

Mika Mahlberg, johtaja, Konttinosturit, Konecranes VLC Oy
Puh. 020 427 2630


Konecranes VLC Oy (Very Large Cranes) on KCI Konecranes -konsernin Erikoisnosturit-liiketoiminta-alueeseen kuuluva yhtiö, joka on erikoistunut satama-, terminaali- ja telakkanostureihin.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. KCI Konecranes on maailman johtava raskaiden prosessinostureiden toimittaja. KCI Konecranes on satamien massatavara- ja konttinostureiden maailmanlaajuinen toimittaja ja telakkanostureiden johtava toimittaja. Vuonna 2003 konsernin liikevaihto oli 665 milj. euroa. Konsernilla on 4350 työntekijää yli 30 maassa eri puolilla maailmaa.

Baltic Container Terminal Gdynia aloitti toimintansa vuonna 1979 ja ensimmäinen konttialus purettiin terminaalissa vuonna 1980. Vuonna 2003 Gdynian satamalaitos myönsi Filippiineillä pääpaikkaansa pitävälle International Container Terminal Services Inc:lle (ICTSI) toimiluvan kehittää, operoida ja hallinnoida Baltic Container Terminalia. Toimilupa on voimassa 20 vuotta. ICTSI on ostanut 100 %:ia terminaalin vuokraoikeuden haltijasta Baltycki Terminal Kontenerowy Sp. Z.o.o:sta. Lisätietoja osoitteessa www.bct.gdynia.pl.