You are here

KCI Konecranesin tytäryhtiön KCI Motors Oy:n yt-neuvottelut päättyvät

Stock exchange release

KCI Konecranesin tytäryhtiön KCI Motors Oy:n yt-neuvottelut ovat päättyneet. Moottorivalmistus Hyvinkäällä loppuu ja noin 65 henkilöä irtisanotaan. Jatkossa moottorit hankitaan eestiläiseltä sopimusvalmistajalta.

Työnantaja ja työtekijäpuoli ovat neuvotelleet 27.1.2004 lähtien ratkaisuvaihtoehdoista koskien Hyvinkään sähkömoottorituotannon tehostamista ja siihen liittyviästä henkilöstöjärjestelyjä.

Neuvotteluihin jouduttiin koska PTS- ja budjettiprosessin aikana oli todettu moottorituotannon tämän hetkisen kustannustason kilpailukyky riittämättömäksi nykyisessä markkina- ja valuuttakurssitilanteessa.

Neuvotteluissa ei onnistuttu löytämään keinoja kustannusten merkittävälle alentamiselle ja toiminnan nykymuotoiselle jatkamiselle Hyvinkäällä. .

Tuotannon ulkoistamista nopeuttamalla aikaistetaan säästöjä ja näin pyritään välttämään työllisyyden vaarantuminen muissa yksiköissä.

Lisätietoja antaa:
Konsernijohtaja Stig Gustavson, puh. 0400 411 119

KCI Konecranes on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. Konsernin toiminta jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Kunnossapitopalvelut (50 % kokonaisliikevaihdosta), Standardinostolaitteet (26 %) ja Erikoisnosturit (24 %). Vuonna 2003 konsernin liikevaihto oli 665 milj. euroa. Konsernilla on yli 4350 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa.