You are here

Konecranes bulklossare till Storbritannien

Bristol Port Company har beställt en bulklossare till Royal Portbury- terminalen i Bristol i Storbritannien. En kran av denna typ kostar ca 5.5-7.0 miljoner euro. Kranen levereras i juni 2005.

Bristols hamn, som räknas till Storbritanniens största djuphamnar, är inriktad på att betjäna reguljärtrafik med fartyg av Cape-klass (ca 130 000 ton dödvikt) som anlöper Avonmouth- och Royal Portbury-terminalerna. Bulklossaren ger ett kapacitetstillskott för lasthantering vid Royal Portbury- terminalen. Kranen kommer att hantera främst kol och foder. Hamnen upplever kraftig tillväxt inom dessa områden.

Portburyterminalen räknas till en av de mest moderna miljövänliga bulkterminalerna i Europa. Bulklossaren har många operativa och miljövänliga egenskaper som möjliggör snabb och säker lossning: hög prestanda, en modern design och tillgång till ett komplett utbud av underhållstjänster. Bulklossaren har en lyftkapacitet på 28 ton och hanterar 1 200 ton i timmen. Den är försedd med Konecranes' AGD (Advanced Grab Drive) styrsystem, som är den nyaste tekniken inom bulklossare. AGD-styrsystemet har en rad olika egenskaper som är viktiga för att effektivt minimera spridning av damm. Den första bulklossaren med AGD-styrsystem levererades till hamnen i Pori i Finland år 1999.

 “Det avancerade styrsystemet är den främsta orsaken till att vi vann ordern. Systemet gör att kranen är lätt att manövrera och att underhålla. Med ett omfattande dammfiltreringssystem uppfyller bulklossaren de höga miljökraven vid terminalen. Miljösynpunkter inom materialhantering blir allt viktigare”, säger Kimmo Nyman, direktör, bulkhantering, Konecranes VLC.

Bristols hamn har varit KCI Konecranes kund i över tio år. Lasthanteringen vid Portburyterminalen sker bl.a. med två Konecranes kontinuerliga bulklossare (CSU) från år 1993 som kan hantera över 2 000 ton i timmen (CSU-kranarna minimerar spridningen av koldamm vid terminalen). År 2000 levererade KCI Konecranes en containerkran för kajmontage (STS) till terminalen.

 

Ytterligare information lämnas av

Konecranes VLC Corporation
Kimmo Nyman, direktör, kranar för hantering av bulkmaterial
Email: kimmo.nyman@konecranes.com
Tel. +358 20 427 2740, Fax: +358 20 427 2599

Det här meddelandet och en bild är tillgänglig på koncernens hemsida för investerare på webbplatsen www.kcigroup.com under “Latest Press Releases”.

Konecranes VLC hör till KCI Konecranes koncernens Specialkranar-affärsområde och har specialiserat sig på kranar för hamnar, terminaler och skeppsvarv.

KCI Konecranes är en verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. Koncernens verksamhet är organiserad enligt tre affärsområden: Underhållstjänster (50 % av Koncernomsättningen) Standardlyftutrustningar (26 %) och Specialkranar (24 %). År 2003 omsatte koncernen 665 miljoner euro med 4350 anställda i 34 länder runt hela världen.

The Port of Bristol är en djuphamn nära de stora konsumentmarknaderna i Midlands och London, och det snabbt växande sydvästra och södra Wales. Hamnen kan ta emot reguljärtanlöpande fartyg med upptill 130 000 dödvikt. Genom dess utmärkta geografiska läge har Bristol blivit en allt viktigare hamn för hantering av containrar, bulkmaterial, metaller och för bilimport. Bristol räknas till en av de mest konkurrenskraftiga hamnarna i Storbritannien som når 42 miljoner invånare inom en 250 km: s radie. För ytterligare information vänligen kontakta Simon Bird, vd, The Bristol Port Company eller besök webbplatsen: www.bristolport.co.uk