You are here

Konecranesin kahmaripukkinosturi Bristolin satamaan

Bristol Port Company on tilannut Konecranes VLC:ltä kuivarahtialusten purkamisessa käytettävän kahmaripukkinosturin. Tyypillisesti tällaisen nosturin hinta on 5,5 – 7,0 milj. euroa. Nosturi toimitetaan Bristolin sataman Royal Portbury -terminaaliin kesäkuussa 2005.

Bristol Port on yksi Iso-Britannian johtavista syväsatamista, jonka Avonmouth- ja Royal Portbury –terminaalit on suunniteltu käsittelemään kooltaan Cape-luokan aluksia (- 130.000 tn kuollutta painoa). Uusi kahmaripukkinosturi lisää hiili- ja eläinrehulastien purkamiskapasiteettia Portbury-terminaalissa. Bristolin sataman toiminta on viime vuosina kasvanut huomattavasti näillä osa-alueilla.

Portbury-terminaalia pidetään yhtenä Euroopan ympäristöystävällisimmistä massatavaraterminaaleista. Kahmaripukkinosturin kapasiteetti ja nykyaikainen suunnittelu takaavat nopeat ja turvalliset läpimenoajat ja edistävät näin terminaalinen tehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Kattavat huoltopalvelut ovat myös saatavilla. Uuden kahmaripukkinosturin nostokapasiteetti on 28 tonnia ja purkuteho 1200 tn/h. Purkaimessa on käytössä uusinta purkainteknologiaa edustava Konecranesin  AGD (Advanced Grab Drive) ohjausjärjestelmä, jonka useat valinnaiset operointitavat edesauttavat erityisesti pölypäästöjen minimoimisessa. Ensimmäinen AGD-ohjausjärjestelmällä varustettu kahmaripurkain toimitettiin Porin satamaan vuonna 1999.

“Konecranesin kahmaripurkaimen kehittynyt ohjausjärjestelmä, joka tekee nosturista helpon käsitellä ja huoltaa, oli merkittävä tekijä saadessamme tämän tilauksen. Nosturissa on myös laaja pölynsuodatusjärjestelmä, joka osaltaan täyttää terminaalin tiukat ympäristönsuojeluvaatimukset. Ympäristöä säästävien ominaisuuksien merkitys materiaalinkäsittelylaitteissa kasvaa jatkuvasti,” kertoo Kimmo Nyman, johtaja, Massatavaranosturit, Konecranes VLC.

Bristolin satama on ollut Konecranesin asiakkaana jo yli kymmenen vuotta. Laivojen purkauksesta Portbury-terminaalissa huolehtii kaksi Konecranesin jatkuvatoimista laivapurkainta (Continuous Ship Unloader, CSU). Purkaimet on toimitettu vuonna 1993 ja niiden kapasiteetti on jopa 2.000 tn tunnissa. CSU-laivapurkaimen ansiosta hiilipölyn määrä terminaalissa jää mahdollisimman alhaiseksi, Bristolin sataman konttienpurkausjärjestelmään kuuluu myös Konecranesin vuonna 2000 toimittaman konttinosturi.

 

Lisätietoja antaa:

Konecranes VLC Oy
Kimmo Nyman, johtaja, Massatavaranosturit
Sähköposti: kimmo.nyman@konecranes.com
Puh. 020 427 2740, fax: +358 20 427 2599

Tämä lehdistötiedote sekä korkearesoluutiokuva löytyvät myös internet-sivultamme osoitteesta www.konecranes.com  “Latest News”.

Konecranes VLC Oy (Very Large Cranes) on KCI Konecranes -konsernin Erikoisnosturit-liiketoiminta-alueeseen kuuluva yhtiö, joka on erikoistunut satama-, terminaali- ja telakkanostureihin.

KCI Konecranes, jonka pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä, on maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. KCI Konecranes on maailman johtava raskaiden prosessinostureiden toimittaja. KCI Konecranes on satamien massatavara- ja konttinostureiden maailmanlaajuinen toimittaja ja telakkanostureiden johtava toimittaja. Vuonna 2003 konsernin liikevaihto oli 665 miljoonaa euroa. Konsernilla on 4350 työntekijää yli 30 maassa eri puolilla maailmaa.

Bristolin satama on merkittävä syväsatama, joka sijaitsee lähellä sekä Keski-Englannin ja Lontoon mittavia kuluttajamarkkinoita että Luoteis- ja Etelä-Walesin kasvavaa markkina-aluetta. Satama ja sen laitteet on suunniteltu käsittelemään Cape-luokan aluksia, jotka ovat kantavuudeltaan jopa 130.000 tonnia kuollutta painoa. Bristolin satama on yksi Iso-Britannian talouselämän jakelukeskuksista, jonka vaikutusalueella asuu noin 42 milj. ihmistä 250 km säteellä. Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Simon Bird, Bristolin satama, www.bristolport.co.uk