You are here

NYBESTÄLLNING PÅ KONECRANES RTG-KRANAR FRÅN USA

Port of Houston Authority i Texas, USA, beställde ytterligare sju Konecranes gummihjulsportalkranar (RTG-kranar) av Konecranes VLC. Beställningen är värd ca USD 10 miljoner. Kranarna levereras i april 2005.

Vid hamnen i Houston, en av Amerikas främsta containerterminaler, finns nu 15 st. Konecranes RTG-kranar. "De sju nya RTg kranarna kommer hälpa oss att förkorta omloppstiderna ytterligare vid avlastning av conteainerhfartyg vid Barbours Cut terminal där containertrafiken fortsätter att öka" sade hamndirektören Tom Kornegay vid hamnen i Houston." De nya kranarna kommer senare att flyttas till nya Bayport terminalen.

Kranarna kommer att tillverkas och monteras i Europa och transporteras med fartyg till Barbours Cut terminal i La Porte. Efter leveransen kommer det att finnas totalt 114 st. Konecranes nya generationens RTG-kranar verksamma i USA.

"KONECRANES RTG-kranar har blivit väldigt populära p.g.a. miljövänliga egenskaper i kombination med höga prestanda och korta leveranstider. Detta har varit vår styrka när vi vunnit de senaste beställningarna," säger Tuomas Saastamoinen, försäljningschef, Containerhantering, Konecranes VLC. "Det att vi lokalt kan erbjuda underhållstjänster via vår serviceorganisation KCI Koneports är också en viktig konkurrensfördel för oss".

RTG kranarna är försedda med 16 hjul. Lyfthöjden är 50 fot och spännvidden är 74 fot. Kranarna är till en början byggda enligt "en över fyra" containers i höjd och sex containers plus dragbilsfil i bredd. Förberedelser har gjorts för att kranarna lätt kan höjas och spännvidden justeras innan förflyttningen till Bayport terminalen. RTG-kranarna har höga prestanda och miljövänliga egenskaper i enlighet med de stränga miljökrav som följs vid hamnen i Houston. Den höga kapaciteten nås genom en hög lyfthastighet och med modern utrustning såsom pendlingsdämpning, positionskörning etc.

Modern motorteknologi ger låga nivåer av skadliga utsläpp.

Samtliga rörelser är elmekaniska, helt utan hydraulik. KCI Konecranes egenutvecklade styrsystem som bygger på frekvensomriktarteknik är ett toppmodernt, mångsidigt och mycket driftsäkert system. Genom AC styrsystem och eliminering av hydraulsystem (utom i lyftoket) minskar Konecranes avsevärt på RTG-kranens underhållskostnader.

Ytterligare information lämnas av

Konecranes VLC Corporation
Tuomas Saastamoinen, Försäljningschef, Containerhantering
Tel. +358-20 427 2662

Det här meddelandet och en bild på en gummihjulsportalkran (Rubber Tyred Gantry Crane eller RTG-kran) är tillgänglig under internetadressen www.kcigroup.com på "Latest Press Releases".

Konecranes VLC hör till KCI Konecranes- Koncernens Specialkranar-affärsområde och har specialiserat sig på kranar för hamnar, terminaler och skeppsvarv.

KCI Konecranes. En verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. Koncernens verksamhet är organiserad enligt tre affärsområden: Underhållstjänster (50 % av Koncernomsättningen) Standardlyftutrustningar (26 %) och Specialkranar (24 %). År 2003 omsatte koncernen 665 miljoner euro med 4350 anställda i 34 länder runt hela världen.

The Port of Houston Authority (Hamnverket i Houston) äger hamnen och sköter den offentliga delen av hamndriften i Houston, ett 40 km långt kustområde med både offentliga och privata hamntjänster för hantering av styckegods, containers, säd och annat torrmaterial, tunga frakter och övrig last. Årligen besöker över 6.600 fartyg hamnen. Hamnen räknas som USA:s största hamn för utrikeshandel, näst största hamn räknat i antal containers, och sjätte största hamn i värden. Houstons hamnverk sköter också säkerheten för sjöfarten längst kanalen som leder till hamnen. Farleden har haft en stor betydelse för Houstons utveckling som utrikeshandelscentrum. Barbour's Cut containerterminal och hamnens underhållscentral har varit de första i USA att utbilda och använda ett eget miljöledningssystem. Den har nått upp till de stränga krav som ISO 14001 föreskriver. Vidare är hamnen en godkänd leveransort för kaffe C-futurer, som handlas i kaffe-socker-kakao-börsen i New York. Ytterligare information på Port of Houston Authoritys hemsidor: www.portofhouston.com.