You are here

Suuri terästehdasnosturitilaus Venäjältä varmistui

KCI Konecranes on vahvistanut venäläisen terästehtaan OAO Magnitogorsk Metallurgicheski Kombinatin (MMK) kanssa tehdyn sopimuksen 26 nosturin toimittamisesta MMK:n Magnitogorskiin, Etelä-Uralilla sijaitsevaan tehtaaseen. Tilauksen kokonaisarvo on noin 37 milj. US-dollaria. Nosturit toimitetaan tammikuun 2005 ja maaliskuun 2006 välisenä aikana.

MMK on Venäjän suurin terästehdas, jonka toiminta kattaa koko tuotantoketjun aina teräsmalmimateriaalista teräksen valmistamiseen. Syyskuussa 2004 MMK julkisti valinneensa KCI Konecranesin 26 uuden terästehdasnosturin toimittajaksi. Tämä sopimus on nyt kaikilta osin vahvistettu.

Uudet nosturit ovat osa MMK:n mittavaa modernisointiohjelmaa. Ohjelman jälkeen MMK:n valssattujen tuotteiden vuosituotanto nousee 2 milj. tonnilla 12 milj. tonniin. Vanhat pitkien tuotteiden tehtaat korvataan kolmella nykyaikaisella, täysin automatisoidulla tehtaalla joissa valmistetaan laaja valikoima eri tuotteita.                  

“Tämä on KCI Konecranesin historian suurin yksittäinen terästehdas-nosturitilaus”, kertoo johtaja Seppo Hoppu, Nosturit & Huolto, Kaakkois-Eurooppa. ”Pääkilpailijoitamme olivat paikalliset nosturivalmistajat. Venäläiset terästehtaat investoivat tänään uuteen teknologiaan ja KCI Konecranesin tekninen osaaminen nykyaikaisissa terästehdasnostureissa yhdistettynä kykyyn tarjota paikallisesti kunnossapitopalveluja ovat tekijöitä jotka vaikuttavat eduksemme. Finnveran myöntämä takuu kaupan rahoitukselle oli myös merkittävä osatekijä.” 

Tilaus käsittää seitsemän profiilivalssaamon nosturia, yhdeksän profiilivaraston magneettinosturia sekä kymmenen teräksen valmistusnosturia joista kaksi on raskaan käyttöluokan valunosturia, neljä panostusnosturia, kaksi romunkäsittelynosturia ja kaksi aihionkäsittelynosturia. Kaikissa nostureissa on KCI Konecranesin vaihtovirtataajuusmuuttajakäytöt. Tilaus käsittää myös sopimuksen nosturien kunnossapitopalveluista.

Lisätietoja antaa
Finanssijohtaja Teuvo Rintamäki, puh. 040- 749 6109

KCI Konecranes. Maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni. Vuonna 2003  liikevaihto oli 665 milj. euroa ja konsernilla oli 4350 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa.

OAO Magnitogorsk Metallurgicheski Kombinat. Venäjän suurin terästehdas ja kuuluu Metal Bulletin –lehden tilaston mukaan maailman 16 suuriman teräksenvalmistajan joukkoon. Lisätietoja internetissä: www.mmk.ru.