You are here

KCI Konecranes containerkranar (3 st.) till Grekland

KCI Konecranes levererar design och nyckelkomponenter till tre post-Panamax containerkranar för kajmontage (ship-to-shore, STS) till den nya hamnen i Astakos i västra Grekland. Verksamheten drivs av J.V. Astakos Terminal S.A. Kranarna levereras i december 2005.

J.V. Astakos Terminal S.A. bygger ut kapaciteten vid den nyöppnade terminalen i hamnen i Astakos i Etoloakarnania på Greklands västkust. Till en början kommer de tre nya containerkarnarna att utgöra den huvudsakliga hanteringsutrustningen vid terminalen. Kranarna är en del av ett stort investeringsprogram som skapar en av de största frizonerna i Medelhavet för container- och bulkmaterialtrafik.

KCI Konecranes levererar kranarna i samarbete med den grekiska krantillverkaren C. Rokas S.A, som är huvudentreprenör i projektet. ROKAS har en lång historia som leverantör av kranar till Greklands hamnar.

Kranarna byggs enligt Konecranes modulära STS design och utrustas med Konecranes egenutvecklade nyckelkomponenter inklusive växelströmsstyrsystem. Rokas ansvarar för att bygga och montera kranarna.

KCI Konecranes direktör för containerkranar Mika Mahlberg kommenterar beställningen: "Vi på KCI Konecranes har ambitionen att förse hela Europa med toppmodern högkapacitetsutrustning. Vi är glada att antalet nya kunder inom medelhavsområdet stadigt ökar. Vår orderbok omfattar i dag containerkranar till hamnarna i Koper i Slovenien, Valencia i Spanien och Ashdod och Haifa i Israel.

Infrastrukturinvesteringarna vid hamnen i Astakos ger möjlihet till ytterligare beställningar och vi samarbetar gärna med Rokas på den för oss nya grekiska marknaden.”

Kranarna har en lyftkapacitet på 50 ton. Med en räckvidd på 44 m kan kranarna hantera fartyg av post-Panamax storlek eller 16 containrar i bredd. Samtliga kranar är utrustade med Konecranes egenutvecklade toppmoderna växelströmsstyrsystem, DynaPilot antikollisionssystem och CAROL Crane Management System (CMS) för högsta kapacitet.

 

Ytterligare information lämnas av

Mika Mahlberg, Director, Container Cranes
Tel. +358-20 427 2630 eller mika.mahlberg@konecranes.com

KCI Konecranes. En verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. År 2003 omsatte koncernen 665 miljoner euro med 4350 anställda i 34 länder runt hela världen.