You are here

KCI Konecranes förenklar sin juridiska koncernstruktur

Stock exchange release

KCI Konecranes har sammanfört tre dotterbolag inom affärsområdet Specialkranar till ett juridiskt bolag. Ändringen har införts i handelsregistret 31.12.2004.

I början av 2004 sammanförde KCI Konecranes verksamheten inom Processkranar med Hamn- och varvskranar under en gemensam operativ ledning. Nu ändras den juridiska koncernstrukturen till att motsvara den operativa organisationen. Konecranes Komponentit Oy, KCI Erikoisnosturit Oy och Konecranes VLC Oy har sammanförts i ett nytt dotterbolag, KCI Special Cranes Oy.

”Med förändringen vill vi förenkla den juridiska koncernstrukturen och försnabba beslutsfattningen inom koncernen. Omorganiseringen leder också till vissa administrativa kostnadsinbesparingar," sade Finansdirektör Teuvo Rintamäki.

Det nya dotterbolaget KCI Special Cranes Oy:s andel av koncernens balansomslutning och totala omsättning uppgår till cirka 20 %. 

Ytterligare information lämnas av

KCI Konecranes Abp
Teuvo Rintamäki, Finansdirektör, tel. +358-20 427 2040

KCI Konecranes. En verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. KCI Konecranes är världsledande tillverkare av tunga kranar för processindustrin. KCI Konecranes är en världsomfattande leverantör av special hamnkranar för hantering av bulkmaterial och containers och är världsledande tillverkare av kranar för skeppsvarv. År 2003 omsatte koncernen 665 miljoner euro med 4350 anställda i 34 länder runt hela världen.

 

DISTRIBUTION
Helsingforsbörsen
Allmänna medier