You are here

KCI Konecranes förvärvar företaget Morris Material Handling in Storbritannien

Stock exchange release

KCI Konecranes, som är världsledande inom industrikranar och servicetjänster, har förvärvat en av Storbritanniens ledande kran- och telfertillverkare Morris Material Handling Ltd (“MMH”). MMH är starkt inriktat på service.

Morris Material Handling Ltd är en av Storbritanniens största kran- och telfertillverkare med ett varumärke vars historia sträcker sig tillbaka till 1884. MMH finns i Loughborough i East Midlands och har 16 servicedepåer runt hela Storbritannien. MMH:s nätverk av distributörer täcker även vissa delar av Europa samt Mellan- och Fjärranöstern.

MMH:s produktutbud omfattar elektriska traverskranar, monorail- och kättingtelfrar och kranunderhållstjänster. Företagets omsättning för räkenskapsåret som slutade den sista juni 2004 uppgick till 25 MGBP (38 MEUR). Företaget har 340 anställda varav 170 personer arbetar med service.

KCI Konecranes vice vd Pekka Lundmark kommenterar förvärvet: ”MMH och KCI Konecranes brittiska serviceorganisation Lloyds Konecranes (som tidigare hette Lloyds British), är gamla systerföretag med årtionden av gemensam historia. Företagen har därför en unik möjlighet att utveckla betydande synergier.”

MMHs vd Steve Davis säger: “Vi har alltid ansett det önskvärt att MMH skulle vara en del av en större koncern som specialiserar sig på kranar och underhållstjänster. Med tillgång till  KCI Konecranes resurser kan MMH satsa på produktututveckling och öka sin marknadsnärvaro och på sikt skapa  fördelar för kunder, leverantörer och anställda, och den vägen visa sin fulla potential.”

Förvärvspriset uppgår (skuldfritt bolag) till 8,5 MGBP (12,1 MEUR). Förvärvet förväntas initialt vara resultatneutralt (före synergier),  under 2005.  Synergierna kommer att förverkligas i sin helhet före utgången av år 2007.

MMH konsolideras i koncernens bokslut fr.o.m. 1.1.2005.

 

Ytterligare information lämnas av

Stig Gustavson, koncernchef och vd, tel. +358-400 411 119
Pekka Lundmark, Vice vd i koncernen, tel +358-20 427 2005

 

KCI Konecranes. En verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. År 2003 omsatte koncernen 665 miljoner euro med 4350 anställda i 34 länder runt hela världen.

Morris Material Handling Ltd. En tillverkare av materialhanteringsutrustning i Storbritannien med en stark inriktning på service (www.morriscranes.co.uk).

 

DISTRIBUTION
Helsingforsbörsen
Allmänna medier