You are here

KCI Konecranes lägger ut produktionen av ändvagnar

KCI Konecranes har idag slutit avtal om att lägga ut hela tillverkningen av ändvagnar vid fabriken i Urjala i Finland. Tillverkningen överlåts till ett nytt företag som grundats av den nuvarande ledningen och personalen vid fabriken i Urjala. 

Fabriken i Urjala, som hör till affärsområdet Standardlyftutrustningar, sysselsätter cirka 70 personer. Samtliga anställda kommer att fortsätta arbeta för det nya företaget med nuvarande anställningsavtal.

Avtal har också ingåtts med det nya företaget om leverans av svetsade delar till KCI Konecranes.

Åtgärden kommer inte att påverka KCI Konecranes finansiella resultat år 2005. KCI Konecranes är inte delägare i det nya företaget.

Avtalet ligger i linje med KCI Konecranes utvecklingsprogram som påbörjades år 2003. Programmet siktar på att höja den operativa flexibiliteten och det möjligt för KCI Konecranes att koncentrtera verksamheten på produktutveckling, montage och underhållstjänster.

 

Ytterligare information lämnas av:

KCI Konecranes Abp, Standardlyftutrustningar
Ari Kiviniitty, vd, telferproduktion
Tel. +358-20 427 3300

 

KCI Konecranes. En verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. År 2004 omsatte koncernen 728 miljoner euro. Koncernen har  4850 anställda i 35 länder runt hela världen.