You are here

KCI Konecranes levererar 30 RMG-kranar till APM Terminals i Nordamerika

Maersk Inc. har beställt 30 st. spårbundna portalkranar (Rail Mounted Gantry Container Handling Cranes, RMG). Kranarna skall levereras till APM Terminals nya toppmoderna containerterminal i Portsmouth, Virginia, USA. De första kranarna levereras i oktober 2006. Maersk Inc. tecknade även en option på att köpa ytterligare 30 likadana kranar. Beställningens värde offentliggörs inte.

APM Terminals nya containerterminal i Virginia är den största enskilda containerterminalsinvesteringen i USA. Den nya terminalen anses vara banbrytande inom ny containerhantering, med nya metoder och väsentligt högre prestanda. RMG-kranarna kommer att användas för att lasta containrar på lastbilar och för att stapla containrar tätt på containergården.

"KCI Konecranes moderna teknologi, långa erfarenhet och tillförlitliga leveranstider är en vinnande lösning," säger Griff Lynch, projektchef vid APM Terminals Virginia projekt. " APM Terminals kunder kräver korta omloppstider och snabba leveranser. KCI Konecranes har visat sig vara bra på effektiv projekthantering. De kan leverera den rätta utrustningen som har höga prestanda. Att hålla tidtabellen är mycket viktigt för oss."

 

Containerhantering

Kranarna har en spännvidd på 24,5 m och kan hantera upptill 40 ton en över fem containers i höjd. Kranarna är byggda för en hög hanteringskapacitet med den allra senaste tekniken inom containerhantering. RMG-kranen är utrustad med Konecranes patenterade Active Load Control- system som tillämpas och har utvecklats i Konecranes framgångsrika sortiment av gummihjulsportalkranar (RTG-kranar). Systemet blev snabbt marknadsledande efter att det lanserades år 1995.

Kranarna har anpassats till APM Terminals egenutvecklade innovativa koncept för containerstapling på containergården. Konceptet kommer att införas vid den nya terminalen i Portsmouth.  

Kranarna är elmekaniska, helt utan hydraulik. Detta är stämmer överens med miljöbestämmelserna i USA, och minskar underhållskostnaderna och de totala driftskostnaderna för kranen.

 

A.P. Moller - Maersk koncernens samarbete med KCI Konecranes

KCI Konecranes har levererat containerhanteringskranar till APM Terminals enheter på USA:s östkust och i Mexiankanska gulfen sedan 2001. Tidigare i år sålde KCI Konecranes den första RTG-kranen, i en order på sju st. kranar, till APM Terminals på USA:s västkust till Los Angeles, CA. Idag har totalt 34 Konecranes RTG-kranar levererats till APM Terminals. Till detta kommer de sju nyssnämnda kranarna till Los Angeles.

Ytterligare information lämnas av

Ilpo Hakala, direktör, hamn och varskranar
E-post: ilpo.hakala@konecranes.com, tel. +358 20 427 2660

Tuomas Saastamoinen, Sales manager, Containerhantering
E-post tuomas.saastamoinen@konecranes.com  tel +358-40 516 8562

Det här meddelandet och en bild är tillgänglig på KCI Konecranes webbplats www.konecranes.com. Ytterligare information om RMG-teknologins fördelar finns på webbplatsen vid pressmeddelandet ”New Rail Mounted Crane From KCI Konecranes”. För information på svenska vänligen kontakta oss via communications@konecranes.com.

 

APM Terminals, har sitt huvudkontor i den Haag i Nederländerna. APM Terminals hör till världens ledande terminaloperatörer och har verksamhet i över 35 terminaler. Containerterminalerna omsatte 20,6 miljoner TEU år 2004 och ca 60 ledande containerrederier besökte terminalerna. APM Terminals North America Inc och Maersk Inc. Hör också till A.P. Moller - Maersk koncernen. Koncernen har sitt säte i Köpenhamn i Danmark och sysselsätter över 60.000 personer  i över 125 länder. Koncernen har ävenr verksamhet inom frakt, logistik, flygplan, skeggsbyggnad, olje- och gasproduktion och återförsäljning.

 

KCI Konecranes. En verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. KCI Konecranes är världsledande inom högkapacitetskranar till processindustrin och skeppsvarv. KCI Konecranes är en global leverantör av specialhamnkranar för hantering av containers och bulkmaterial. År 2004 omsatte koncernen 728 miljoner euro. Koncernen har  4850 anställda i 35 länder runt hela världen.