You are here

KCI Konecranes ostaa englantilaisen Morris Material Handling Ltd:n

Stock exchange release

Maailman johtava teollisuusnostureiden ja niiden kunnossapitopalveluiden tarjoaja KCI Konecranes on hankkinut Morris Material Handling Limitedin (“MMH”). MMH on Iso-Britannian johtavia nosturi- ja nostinvalmistajia, ja se on panostanut voimakkaasti myös huoltoon.

Morris Material Handling Limited on merkittävä nosturi- ja nostinvalmistaja, jonka maineikkaan tuotemerkin juuret ulottuvat vuoteen 1884. MMH:n pääkonttori sijaitsee Loughborough:ssa, East Midlandsissä ja sillä on 16 nosturihuoltokonttoria eri puolilla Iso-Britanniaa. MMH:lla on jälleenmyyjäverkosto myös tietyissä osissa Eurooppaa, Lähi-itää ja Kaukoitää.

MMH:n tuotevalikoima kattaa sähkökäyttöiset siltanosturit, yksikiskojärjestelmät ja ketjunostimet sekä nosturien kunnossapitopalvelut. MMH:n liikevaihto tilikauden päättyessä kesäkuussa 2004 oli 25 MGBP (38 MEUR). Yhtiöllä on 340 työntekijää, joista 170 toimii huollon piirissä.

KCI Konecranesin varatoimitusjohtaja Pekka Lundmark kommentoi yritysostoa: “MMH ja KCI Konecranesin Iso-Britannian kunnossapito-organisaatio Lloyds Konecranes (aiemmin Lloyds British Ltd) ovat entisiä sisaryhtiöitä, ja niillä on kymmenien vuosien yhteinen tausta. Yhtiöillä on näin poikkeuksellisen suuret synergiaedut.”

”Jotta MMH:n koko potentiaali saataisiin hyödynnettyä, olemme jo jonkin aikaa pitäneet välttämättömänä liittyä suurempaan nostureihin ja niiden kunnossapitopalveluihin erikoistuneeseen konserniin”, sanoi MMH:n toimitusjohtaja Steve Davis. ”MMH hyötyy KCI Konecranesin voimavaroista erityisesti tuotevalikoimansa teknologisessa kehittämisessä. Tästä hyötyvät ajan myötä asiakkaamme, toimittajamme ja työntekijämme”.

Velaton kauppahinta on 8,5 MGBP eli 12,1 MEUR. Yritysoston (ilman synergiaetuja) ei arvioida vaikuttavan vuoden 2005 osakekohtaiseen tulokseen. Synergiaedut toteutuvat täysimääräisesti vuonna 2007.

MMH:n luvut sisällytetään konsernin lukuihin 1.1.2005 alkaen.

 

Lisätietoja antavat:
Stig Gustavson, konsernijohtaja, puh. 0400 411 119
Pekka Lundmark, konsernin varatoimitusjohtaja, puh. 020 427 2005 tai 040 821 0638

KCI Konecranes. Maailman johtava uudenaikaisiin nostolaiteratkaisuihin ja kunnossapitopalveluihin erikoistunut konepajakonserni, jonka  liikevaihto vuonna 2003 oli 665 milj. euroa. Konsernilla on 4350 työntekijää 34 maassa eri puolilla maailmaa.

Morris Material Handling Ltd. Iso-Britanniassa toimiva materiaalinkäsittelylaitteiden valmistaja, joka on panostanut vahvasti nosturihuoltoon (www.morriscranes.co.uk).


JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet