You are here

Matti Ruotsala från KCI Konecranes till AGCO/Valtra

Stock exchange release

Matti Ruotsala, KCI Konecranes Abp:s strategi- och teknologichef och suppleant till koncernens VD, har utnämnts till AGCO-koncernens direktör (Vice President) och VD för Valtra EAME (Europe, Africa, Middle East)/ Valtra Oy fr.o.m hösten 2005.

Valtra EAME ingår i den amerikanska AGCO-koncernen som är en global tillverkare och distributör av lantbrukmaskiner. År 2004 omsatte AGCO-koncernen USD 5,3 miljarder.

Matti Ruotsala har varit anställd i KCI Konecranes i olika befattningar både i Finland och utomlands sedan 1982. Mellan 2001 och mars 2005 var han KCI Konecranes Abp:s operativa chef (Chief Operating Officer) med ansvar för koncernens globala operativa verksamhet.           

 

Ytterligare information lämnas av

KCI Konecranes Abp
Pekka Lundmark, VD och koncernchef, tel. +358 20 427 2005
Matti Ruotsala, strategi- och teknologichef, tel +358 20 427 2007

 

KCI Konecranes. En verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. KCI Konecranes är världsledande tillverkare av tunga kranar för processindustrin. KCI Konecranes är en världsomfattande leverantör av specialhamnkranar för hantering av bulkmaterial och containers och är världsledande tillverkare av kranar för skeppsvarv. År 2004 omsatte koncernen 728 miljoner euro. Koncernen har  4850 anställda i 35 länder runt hela världen.

 

 

 

 

DISTRIBUTION        Helsingforsbörsen
Allmänna medier