You are here

Nominerings- och kompensationskommittén föreslår en ny medlem till styrelsen i KCI Konecranes

Stock exchange release

Nominerings- och kompensationskommittén avser föreslå vid KCI Konecranes ordinarie bolagsstämma 10.3.2005 att antalet styrelsemedlemmar skall vara sju stycken. Kommittén föreslår val av en ny styrelsemedlem samt omval av sex nuvarande styrelsemedlemmar (Björn Savén, Stig Stendahl, Matti Kavetvuo, Timo Poranen, Svante Adde and Stig Gustavson) för en mandattid på ett år.

Lennart Simonsen, som är medlem i KCI Konecranes styrelse, har meddelat att han inte står till förfogande för omval.

Kommittén föreslår val av Malin Persson, Direktör, Koncernstrategi och affärsutveckling på AB Volvo som ny styrelsemedlem för en mandattid på ett år.

Samtliga kandidater har gett sitt samtycke till att bli valda.

Civilingenjör Malin Persson (f.1968) har varit ansvarig för strategiutveckling, affärsinformation och affärsutveckling inom Volvokoncernen sedan 2000. Under perioden 1995 till 2000 hade Malin Persson olika chefsbefattningar inom Volvo Logistics Corp. inklusive direktör, logistik-och affärsutveckling och chef, miljöfrågor.

Med undantag av styrelsemedlem Stig Gustavson, är alla övriga styrelsemedlemmar oberoende av bolaget. Stig Gustavson är KCI Konecranes verkställande direktör och koncernchef. Ingen styrelsemedlem står i beroendeförhållande till någon betydande aktieägare i bolaget.

Information avseende de till nyval föreslagna styrelsemedlemmarna finns på KCI Konecranes hemsida www.konecranes.com.

 

Styrelsens kompensation

Nominerings- och kompensationskommittén föreslår följande arvoden till styrelsen: 50 000 euro för ordförande, 30 000 euro för viceordförande och 20 000 euro för övriga medlemmar. Ordföranden och styrelsemedlemmarna får dessutom 1 000 euro i mötesarvode för varje kommittémöte de deltar i.

Kommittén föreslår att arvodet utbetalas antingen kontant eller i form av aktier i KCI Konecranes som köps på börsen för detta ändamål.

Enligt tidigare praxis föreslår kommittén att styrelsemedlemmar anställda av KCI Konecranes inte får särskild kompensation för sitt medlemskap i styrelsen. Styrelsemedlemmarnas resekostnader ersätts mot räkning.

 

Nominerings- och kompensationskommittén

Medlemmarna i KCI Konecranes nominerings- och kompensationskommitté är  Björn Savén (ordförande), Timo Poranen och Lennart Simonsen.

 

Ytterligare information lämnas av:

Sirpa Poitsalo, chefsjurist, tel. + 358-20 427 2011
Stig Gustavson, koncernchef och vd, tel. +358-400 411119

 

KCI Konecranes. En verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. KCI Konecranes är världsledande tillverkare av tunga kranar för processindustrin. KCI Konecranes är en världsomfattande leverantör av special hamnkranar för hantering av bulkmaterial och containers och är världsledande tillverkare av kranar för skeppsvarv. År 2004 omsatte koncernen 728 miljoner euro. Koncernen har  4850 anställda i 35 länder runt hela världen.

 

DISTRIBUTION 
Helsingforsbörsen
Allmänna medier