You are here

Pekka Lundmark tar över som ny VD för KCI Konecranes

Stock exchange release

Enligt vad som tidigare indikerats, har styrelsen i sitt möte idag utnämnt Pekka Lundmark som ny VD och koncernchef för KCI Konecranes. Stig Gustavson tar över som styrelseordförande och Björn Savén, som varit styrelseordförande sedan 1994, blir styrelsens vice ordförande. Utnämningarna träder i kraft idag.

- KCI Konecranes strategi ligger fast, konstaterar Pekka Lundmark. Våra strategiska hörnstenar – tillväxt, teknologiskt ledarskap och operativ effektivitet – är viktigare än någonsin och jag ser ingen orsak att ändra något i vår strategi.

- Vi lever idag spännande tider inom KCI Konecranes. Vår tillväxt blir ca 20 % i år. Vi växer klart snabbare än den totala marknaden. Det finns mycket utrymme för oss att fortsätta växa. Vi kan gå in på nya marknader och växa genom vårt unika servicenätverk. Nu är det dags att i ännu större utsträckning fokusera på vår operativa effektivitet medan vi fortsätter utveckla produkter av hög prestanda och världens bästa underhållstjänster.

Pekka Lundmark är född 1963 och diplomingenjör från Helsingfors Tekniska Högskola. Han har haft ledande positioner inom Nokia koncernen och var VD för Hackman koncernen åren 2002-2004. Pekka Lundmark började på KCI Konecranes 2004 som Vice VD i koncernen. 

Stig Gustavson kommer via styrelsen fortsätta att spela en viktig roll i KCI Konecranes. Han kvarstår också som en betydande och långsiktig aktieägare.

- Jag har lett Konecranes verksamhet sedan 1988 och mitt hjärta klappar verkligen för det här företaget. Vi har en inbyggd strategisk stabilitet och beständighet i verksamheten. Vi kommer dock att fortsätta utmana och utveckla vår strategi. Som styrelseordförande har jag möjlighet att stöda ledningsgruppen och bidra till det strategiska arbetet ännu många år framöver, säger KCI Konecranes styrelseordförande Stig Gustavson.

 

Ytterligare information lämnas av

Pekka Lundmark, koncernchef och vd, tel +358 40 821 0638
Stig Gustavson, styrelseordförande, tel +358- 400 411119


KCI Konecranes. En verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. KCI Konecranes är världsledande inom högkapacitetskranar till processindustrin och skeppsvarv. KCI Konecranes är en global leverantör av specialhamnkranar för hantering av containers och bulkmaterial. År 2004 omsatte koncernen 728 miljoner euro. Koncernen har  4850 anställda i 35 länder runt hela världen.