You are here

Rotation i KCI Konecranes koncernledning

Stock exchange release

Följande förändringar i koncernledningens ansvarsområden träder i kraft den 1 april 2005:

Matti Ruotsala tillträder en ny position som Strategi- och teknologichef. Han ansvarar för den långsiktiga teknologiska utvecklingen av KCI Konecranes produkter och tjänster. Matti Ruotsala är för närvarande operativ direktör (Chief Operating Officer) i KCI Konecranes. Matti Ruotsala är koncernchefens suppleant.

Mikko Uhari, vd, Specialkranar tar över det globala ansvaret för alla kranbyggnads- och komponentenheter. Med åtgärden skapar koncernen förutsättningar för att ta vara på fler synergerieffekter mellan verksamheterna.  Pekka Päkkilä, vd, Standardlyftutrusningar kommer i fortsättningen att rapportera till Mikko Uhari.

Tom Sothard fortsätter som vd för Underhållstjänster och landschef Amerikaregionen.

 

Följande utnämningar träder i kraft fr.o.m den 1 september 2005:

Arto Juosila utnämns till administrativ direktör, som även ansvarar för affärsutveckling. Hans ansvarsområde omfattar personalförvaltning, företagets samhällsansvar, riskhantering och affärsutveckling inklusive förvärv. Juosila är för närvarande ansvarig för Fjärranösternregionen.

Fjärranösternregionen kommer att delas i två skilda regioner:

Harry Ollila utnämns till landschef för Nordost-Asien. Hans ansvarsområde omfattar Kina, Korea och Japan. Ollila stationeras i Shanghai. Ollila är för närvarande vice vd i koncernen och ansvarig för affärsutveckling.

Edward Yakos har befordrats till landschef för Sydost-Asien. Hans ansvarsområde omfattar Australien, Nya Zeeland, Thailand, Singapore, Malaysia, Indonesien och Vietnam. Edward Yakos är idag vd, KCI Konecranes Australien

Ruotsala, Uhari, Sothard, Juosila, Ollila och Yakos är direkt underställda Pekka Lundmark, vice vd i koncernen. Styrelsen har meddelat sin avsikt att utnämna Pekka Lundmark till vd och koncernchef och Stig Gustavson till styrelseordförande fr.o.m. den 17 juni 2005.

Förändringarna inverkar inte på koncernens finansiella rapporteringsstruktur.

 

Ytterligare information lämnas av:

Stig Gustavson, koncernchef och vd, tel. +358-400 411119
Pekka Lundmark, vice vd i koncernen, Tel. +358-40 821 0638

 

KCI Konecranes. En verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. År 2004 omsatte koncernen 728 miljoner euro. Koncernen har  4850 anställda i 35 länder runt hela världen.