You are here

Konecranes Abp: inverkan av USA:s skattereform

En ny skattelagstiftning kommer att träda i kraft i USA. Den nya skattelagstiftningen kommer bland annat att minska bolagsskatten i USA från 35 till 21 procent från och med början av skatteåret 2018. Förändringen leder även till en engångsbeskattning av outdelade vinster som amerikanska bolag lämnat utomlands.

Till följd av skattereformen kommer Konecranes latenta skattefordringar att minska under räkenskapsåret 2017. På basen av en preliminär analys estimerar Konecranes rapportera ca 15 MEUR mindre latenta skattefordringar i den sista delårsrapporten för 2017. I resultaträkningen rapporterar Konecranes motsvararande skattekostnad som en förändring i uppskjutna skatter.

Förändringen i latenta skattefordringar påverkar inte Konecranes kassaflöde under räkenskapsåret 2017. Förändringen har inte heller en inverkan på tidtabellen de latenta skattefordringarna förväntas utnyttjas.

KONECRANES ABP
Miikka Kinnunen
Direktör, Investerarrelationer

YTTERLIGARE INFORMATION
Seppo Vasankari, Direktör, Skatt
seppo.vasankari@konecranes.com eller tfn +358 (0) 20 427 3085

Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer
miikka.kinnunen@konecranes.com eller tfn +358 (0) 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2016 omsatte koncernen (jämförbart sammanslaget bolag) 3 278 MEUR. Koncernen har 16 600 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

DISTRIBUTION
Nasdaq Helsinki
Allmän media
www.konecranes.com