You are here

Konecranes deltar i Connected Industry ekosystemet – Kunden i centrum för digitaliseringen

Konecranes är med i det visionära Connected Industry ekosystemet som initierats av DIMECC Oy, en innovationsplattform för aktörer i den finländska industrin. I ekosystemet slår jobbar utrustningstillverkare och leverantörer av digitala lösningar och tjänster tillsammans för att förädla data till nya produkter och tjänster. Visionen för Connected Industry ekosystemet är att förvandla den snabbt ökande mängden digitala data till ny kreativ affärsverksamhet och öka mervärdet för kunden. Juha Pankakoski, direktör, Teknologi, på Konecranes är ordförande i Connected Industry ekosystemet.

Konecranes vision är att veta i realtid hur miljontals lyftutrustningar presterar och använda kunskapen dygnet runt till att förbättra säkerheten och produktiviteten i kundernas verksamhet. Det betyder i praktiken att kunden erbjuds nya digitala tjänster, som baseras på data som utrustningen producerar.

Utrustningarnas kapacitet att analysera och kommunicera sin status, kombinerat med digitaliserade underhållsprocesser och information in realtid kommer att möjliggöra nya serviceprodukter. Som en del av logistikkedjan ska kranen även kunna anpassa sig till omgivningen och fungera självständigt i processen.

”Connected Industry gör det till exempel möjligt att ansluta nuvarande manuellt styrda kranar till ett snabbt mobilnät så att de blir en del av en digital fabrik. Konecranes vill hålla sig framme när information från dataflödet effektiviserar de logistiska processerna. Detta kan utvidga vår nuvarande verksamhet som producent av utrustning och underhållstjänster till att även producera mervärde genom operativ logistik och hjälpa våra kunder på många nya sätt”, säger Juha Pankakoski.

I DIMECC:s Connected Industry ekosystem slår företagen samman sina krafter för att utveckla nya verksamheter. Utöver Konecranes deltar Cargotec, Fastems, HT-Laser, Nokia, Ponsse, Prima Power, Raute, SSAB och Tieto.

Mer information
Juha Pankakoski, direktör, teknologi, Konecranes Abp
juha.pankakoski@konecranes.com och tfn. +358 (0)20 427 11

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2016 uppgick koncernens (jämförbart kombinerat bolag) omsättning till 3 278 MEUR. Koncernen har 16 600 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes A-aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).