You are here

Konecranes levererar sina första WTE-kranar till Indien

I oktober 2017 fick Konecranes en beställning på två halvautomatiserade kranar för avfallsenergi (Waste-to-Energy, WTE) och en elektrisk traverskran (EOT) från Greenesol Power Systems Pvt. Ltd. (GPSPL) i Bengaluru i Indien. Detta blir Konecranes första WTE-kranleverans till Indien. Kranarna levereras till en 20 MW avfallsförbränningsanläggning i Hyderabad i juni 2018. Anläggningens slutanvändare är Hyderabad Integrated MSW Ltd, ett Ramky Group bolag.

”Vi är mycket entusiastiska över beställningen”, säger Joseph Botros, direktör och chef för avfallsenergi på Konecranes. ”Detta blir Konecranes första WTE-kranar som levereras till Indien. De kommer att användas i en avfallsenergianläggning som betjänar en av landets största städer. Vi litar på att vår omfattande erfarenhet och avancerade lyftteknik ger kunderna bättre tillförlitlighet och produktivitet i en produktionsprocess där kranarna körs dygnet runt, sju dagar i veckan.”

”Vi gratulerar och är mycket glada över att jobba med Konecranes i vårt prestigefyllda projekt, där WTE-kranarna är kritiska för att säkra en friktionsfri produktion. Vi är övertygade om att Konecranes, med tiotals år av expertis från WTE-applikationer globalt, kan leverera en tillförlitlig produkt av hög kvalitet enligt tidtabell”, säger Ramesh Kumar, VP Operations, Greenesol Power Systems Pvt. Ltd.

De två halvautomatiska WTE-kranarna är elektriska traverskranar med dubbla kranbalkar, vardera med en lyftkapacitet om 12 ton, en spännvidd på 29,25 m och en 8 m3 el-hydraulisk gripklo. Kranarna kommer dagligen att lyfta 1 200 ton avfall och de kommer att användas i viktiga funktioner som att lasta fast samhällsavfall i avfallsgropen, röra om avfallet och mata in det i pannans matartratt. Den beställda EOT-kranen kommer främst att användas för att underhålla avfallsenergianläggningens turbin och generator.

Kranarna kommer att vara försedda med Konecranes Main User Interface (MUI), som är Konecranes nya standard för programmering av WTE-automation. Andra säkerhets- och produktivitetshöjande funktioner är Sway Control, Slack Rope Prevention, Shock Load prevention, Protected Areas och DynAReg för regenerativ bromsning.

Greenesol Power Systems Pvt Ltd (GPSPL) är en helhetsleverantör av kraftverk. Bolaget grundades 2003 genom ett samarbetsavtal med det kinesiska bolaget M/s. Hangzhour Steam Turbine Company, China (HTC), vilka är pionjärer och ledare inom turbomaskineri. GPSPLs huvudkompetens finns inom konstruktion, upphandling, leverans, uppbyggande och överlämnande av kraftverk i storleken 3 - 150 MW. GPSPL har levererat kraftverk till olika sektorer, såsom socker, biomassa, cement, stål, kemisk industri, självständiga elleverantörer och avfallshanteringsverk. Totalkapaciteten på dessa är cirka 4 000 MW och de finns både i Indien och utomlands.

Mer information:
Media:

Joseph Botros, direktör, chef för avfallsenergiverksamheten, Konecranes
E-post: joseph.botros@konecranes.com eller tfn +1 (514) 979-2877

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: miikka.kinnunen@konecranes.com eller tfn +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2016 omsatte koncernen (jämförbart sammanslaget bolag) 3 278 MEUR. Koncernen har 16 600 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes A-aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).