You are here

Konecranes on mukana Connected Industry -ekosysteemissä – Asiakas digitalisaation keskiöön

Konecranes on mukana Suomen teollisuuden innovaatioalusta DIMECC Oy:n käynnistämässä visionäärisessä Connected Industry -ekosysteemissä. Ekosysteemissä johtavat laitevalmistajat sekä digitaalisten ratkaisujen ja palveluiden toteuttajat liittävät voimansa yhteen jalostaakseen datasta uusia tuotteita ja palveluita. Connected Industry -ekosysteemin visiona on muuttaa kiihtyvällä tahdilla syntyvä digitaalinen data uutta luovaksi liiketoiminnaksi ja tuoda radikaalia lisäarvoa asiakkaalle. Konecranesin teknologiajohtaja Juha Pankakoski toimii Connected Industryn johtoryhmän puheenjohtajana.

Konecranesin visio on seurata reaaliajassa miljoonien nostolaitteiden toimintaa sekä käyttää tätä tietoa asiakkaiden toimintojen turvallisuuden ja tuottavuuden parantamiseksi. Tämä tarkoittaa käytännössä asiakkaille tarjottavia uudenlaisia digitaalisia palveluja, jotka pohjautuvat laitteiden tuottamaan tietoon.

Laitteiden kyky analysoida tilaansa ja kommunikoida havainnoistaan, yhdistettynä digitalisoituihin huoltoprosesseihin ja asiakkaille tarjottuun reaaliaikaiseen tietoon, tulee mahdollistamaan uudenlaisia huoltoliiketoiminnan palvelutuotteita. Nostureiden on myös voitava mukautua ympäristön tilanteisiin ja toimia autonomisesti osana logistista ketjua.

”Connected Industry mahdollistaa esimerkiksi sen, että nykyiset manuaaliset nosturit liitetään nopeaan mobiiliverkkoon ja saadaan osaksi digitaalista tehdasta. Konecranes haluaa olla kärjessä, kun tavaravirtojen informaatio tehostaa logistisia prosesseja. Tämä voi laajentaa liiketoimintaamme laitteiden ja huoltopalvelujen tuottajasta myös operatiivisen logistiikan lisäarvon tuottajaksi, mikä auttaa asiakkaitamme monilla uusilla tavoilla”, kertoo Juha Pankakoski.

DIMECCin Connected Industry -ekosysteemissä yritykset yhdistävät voimansa kehittääkseen uutta liiketoimintaa. Konecranesin lisäksi mukana ovat Cargotec, Fastems, HT-Laser, Nokia, Ponsse, Prima Power, Raute, SSAB ja Tieto.

Lisätietoja
Juha Pankakoski, johtaja, teknologiat, Konecranes Oyj
juha.pankakoski@konecranes.com ja puh. +358 020 427 11

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2016 konsernin (vertailukelpoinen yhdistetty yhtiö) liikevaihto oli yhteensä 3 278 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 16 600 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n A-sarjan osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).