You are here

Förändringar i Konecranes ledningsgrupp

Stock exchange release

KONECRANES ABP  BÖRSMEDDELANDE  7 juni 2018 kl. 09.00

Förändringar i Konecranes ledningsgrupp

Minna Aila (f. 1966) har utnämnts till Direktör, marknadsföring och samhällskontakter, samt till medlem i Konecranes ledningsgrupp. Hon kommer att ansvara för marknadsföring, kommunikation, företagsansvar, samhällskontakter och arbetssäkerhet. Minna Aila tillträder den nya tjänsten den 1 september 2018 och rapporterar till Panu Routila, VD och koncernchef. Följaktligen kommer ledningsgruppen att utökas med en medlem.

Aila kommer till Konecranes från Nokia, där hon har jobbat som chef för samhällskontakter sedan 2015. Före Nokia har hon haft flera ledarpositioner inom marknadsföring, kommunikation och samhällskontakter på Outotec, Finans Finland samt Elcoteq SE. Aila har avlagt juris kandidatexamen. 

Mikael Wegmüller, nuvarande Direktör, marknadsföring och kommunikation, kommer att åta sig nya ansvarsområden som Managing Director Konecranes Frankrike. 

“Minna Aila är en stark och visionär ledare med en omfattande erfarenhet av allt från extern och intern kommunikation till marknadsföring, samhällskontakter och företagsansvar. Jag är glad över att välkomna Minna till Konecranes under denna tid av integration. Med sin bakgrund i den globala produktions- och teknologiindustrin, inklusive förändringskommunikation och marknadstransformation, hämtar Minna med sig en utmärkt kombination av kunskap och erfarenhet till ledningsgruppens dagliga arbete. Samtidigt, vill jag uttrycka mitt varma tack till Mikael för hans enastående karriär hittills på Konecranes och önskar honom all lycka i hans nya roll”, säger Panu Routila, Konecranes VD och koncernchef.

Från och med den 1 september 2018 består Konecranes ledningsgrupp av följande medlemmar:

Panu Routila, VD och koncernchef
Teo Ottola, Finansdirektör, ställföreträdare för VD:n
Fabio Fiorino, Direktör, affärsområdet Service
Mikko Uhari, Direktör, affärsområdet Industriutrustning
Mika Mahlberg, Direktör, affärsområdet Hamnlösningar
Juha Pankakoski, Direktör, Teknologi
Minna Aila, Direktör, marknadsföring och samhällskontakter
Timo Leskinen, HR direktör
Sirpa Poitsalo, Direktör, lagärenden

KONECRANES ABP

Panu Routila
VD och koncernchef

 

YTTERLIGARE INFORMATION

Eero Tuulos, Direktör, investerarrelationer, Konecranes Abp
tfn. +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2017 uppgick koncernens omsättning till 3 136 MEUR. Koncernen har 16 200 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktien är noterad på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

DISTRIBUTION
Nasdaq Helsinki
Media
www.konecranes.com