You are here

Kingston Freeport Terminal Limited i Jamaica utökar sin maskinpark av Konecranes Noell grensletruckar

I december 2017 beställde Kingston Freeport Terminal Ltd åtta Konecranes Noell grensletruckar för att förstärka sin containerhanteringsverksamhet vid Kingston Container Terminal i Kingston i Jamaica.

Kingston Harbor är en av världens bredaste och djupaste naturhamnar. Kingston Container Terminal har dragit nytta av de goda förhållandena och utvecklats till ett viktigt omlastningscentrum för både Jamaica och hela norra Karibien.

Kingston Freeport har redan 25 Konecranes Noell grensletruckar, varav största delen är av typen N SC 644 E. Dessa är dieselelektriska grensletruckar som kan stapla en över tre containrar högt. De är mycket ekoeffektiva och lättstyrda maskiner med inbyggd möjlighet för automatiserad funktion.

De åtta nya Konecranes Noell grensletruckarna kommer att levereras i juli 2018, varvid Kingston Freeports maskinpark av Konecranes Noell grensletruckar växer till 33 maskiner.

Kingston Freeport använder Konecranes Noell Fleet Management System för hantering av grensletruckarna. Systemet, som utvecklats internt, gör det möjligt för kunden att övervaka skicket maskinerna när som helst under drift.

Peter Kania, Konecranes försäljningsdirektör för grensletruckar säger: ”Vi har ett långt samarbete med CMA CGM-koncernen och Kingston Freeport och jag är mycket nöjd över att de valde att köpa fler grensletruckar av oss som ett led i deras långsiktiga förbättringsprogram.”

Mer information:
Media:
Peter Kania, försäljningsdirektör, grensletruckar, Konecranes
E-post: peter.kania@konecranes.com eller telefon: +49 931 2053-10

Investerare:
Miikka Kinnunen, direktör för investerarrelationer, Konecranes
E-post: Miikka.kinnunen@konecranes.com eller telefon: +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2016 omsatte koncernen (jämförbart sammanslaget bolag) 3 278 MEUR. Koncernen har 16 600 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes A-aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

Press images

Download high resolution image