You are here

Konecranes fick beställning på automatiserat hamnkransystem från Mellanöstern

Konecranes har fått en beställning på ett automatiserat containerkransystem av Abu Dhabi Terminals (ADT) i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Kranarna kommer att användas i den andra byggnadsfasen av containerterminalen Khalifa Port Container Terminal (KPCT) i Khalifa hamn. I beställningen ingår totalt 54 automatiserade spårbundna portalkranar (ARMG).

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde. Beställningen kommer att bokföras under fjärde kvartalet 2018.

Konecranes har tidigare levererat 52 ARMG-kranar, enligt budget och tidtabell, till den första delen av KPCT-terminalen som öppnades den 12.12.2012.  

I den andra byggnadsfasen ingår en stor utvidgning av terminalområdet, infrastrukturen och containerhanteringskapaciteten, samt leveransen av de 54 Konecranes ARMG-kranarna. Det här är en viktig systemleverans och Konecranes tidigare leverans, som gick enligt tidtabell och budget, var en viktig faktor för Abu Dhabi Terminals.

Abdullah Al Hameli, A/CEO, Abu Dhabi Terminals, säger: “Konecranes leverans till containerterminalens första byggnadsfas gick väldigt bra. Ett infrastrukturprojekt av den här storleken är väldigt viktigt för KPCT:s framtid, och vi valde Konecranes för vi känner och litar på deras teknologi, leveransexpertis och servicestöd.”

Mika Mahlberg, Direktör för Konecranes affärsområde Hamnlösningar säger: "Vi tackar Abu Dhabi Terminals för deras fortsatta förtroende och tillit till Konecranes. Vi uppfyller förtroendet och visar vårt engagemang genom att leverera utmärkt automatiserad kranteknologi och -service, enligt tidtabell och budget.”

Beställningens 54 ARMG-kranar kommer att vara likadana som kranarna som levererades tidigare. De har en lyftkapacitet på 40 ton och kan stapla 1 över 6 containrar högt. Trettio av kranarna kommer att kunna lasta nio containrar brett och tjugofyra kan stapla elva containrar brett.

Kranarna utrustas med bl.a. Konecranes Active Load Control (ALC) styrsystem, vilket kombinerar avancerad svajkontroll med finpositionering i horisontalled, och tillhandhåller mycket effektiv containerhantering, både när kranarna körs automatiskt och när de fjärrstyrs.

Om Abu Dhabi Terminals:

Abu Dhabi Terminals (ADT) är ett förvaltningsbolag och en operatör av Khalifa Port Container Terminal (KPCT) i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Med sin toppmoderna infrastruktur, utmärkta produktionsnivåer och en innovativ inställning, är KPCT regionens första halvautomatiserade hamn och en av de mest teknologiskt framåtinriktade och snabbväxande bolagen i området.

Efter den officiella öppningen och invigningen den 12 december 2012, har KPCT vuxit till att betjäna den lokala marknaden med över 30 containerfartyg med mer än 100 globala destinationer i veckan. Detta gör hamnen till ett utmärkt nav som förenar lokal handel med ett brett globalt logistiknätverk.

I ADT:s varierande utbud av leverantörstjänster ingår en mängd logistiklösningar som gynnar både handelspartnerna och rederierna. ADT ägs av Abu Dhabi Ports och Terminal Investment Limited (TIL).

Ytterligare information:
Jussi Sarpio, Direktör, Hamnlösningar, Konecranes
Epost: jussi.sarpio@konecranes.com eller tfn +358 20 427 2586

Investerare och analytiker:
Eero Tuulos, Direktör, investerarrelationer Relations, Konecranes
Email: eero.tuulos@konecranes.com or phone: +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2017 uppgick koncernens omsättning till 3 136 MEUR. Koncernen har 16 200 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktien är noterad på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

 

 

Press images

Download high resolution image