You are here

Konecranes fick beställning på BOXHUNTER RTG-kranar från Israel

Fridenson Logistics, en leverantör av logistiktjänster i Israel, har beställt två Konecranes BOXHUNTER RTG-kranar till sin inlandscontainerterminal nära hamnen i Ashdod. Kranarna kommer att levereras under hösten 2019.

BOXHUNTER RTG-kranen blir allt mer populär i Israel. Två enheter har redan levererats till en annan inlandscontainerterminal nära hamnen i Ashdod. BOXHUNTER är ett attraktivt RTG-koncept för logistikföretag i inlandet, eftersom kranen levereras i containrar, är enkel att transportera på land och kan snabbt monteras ihop. Den erbjuder effektiv, tillförlitlig containerhantering med en hytt som är placerad lågt vid bottenbalken precis intill lastbilsfilen. Operatören kan snabbt ta sig in i och ut ur hytten. BOXHUNTER lämpar sig även mycket väl för containerterminaler i hamnar. ”Den nya RTG-kranen kommer att förbättra effektiviteten i vår terminal i Ashdod och bidrar till den utmärkta service vi erbjuder våra kunder”, säger Tomer Trop, Chief Operating Officer, Fridenson. Firdenson är ett av de största logistikföretagen i Israel, med verksamhet på alla flygplatser och i alla hamnar i landet

”Fridenson har redan reachstacker-maskiner. De nya BOXHUNTER RTG-kranarna kommer att komplettera dessa maskiner och öka containerhanteringskapaciteten inför framtiden”, säger Antti Halonen, försäljningschef, Hamnlösningar, Konecranes. ”Det är mycket snabbt och enkelt att lära sig köra en BOXHUNTER”, tillägger Halonen, ”något som Fridenson uppskattar eftersom deras maskinoperatörer saknar erfarenhet av traditionella RTG-kranar.”

De två BOXHUNTER RTG-kranarna som nu beställts har 16 hjul och följer BOXHUNTER-konceptet. Operatören har direkt sikt från hytten över vad som händer i lastbilsfilen. Videokameror och laserskanners ger perfekt sikt över varje containerrörelse. Fridensons BOXHUNTER RTG-kranar kommer även att utrustas med funktioner för autostyrning och automatiserad terminalrapportering. 

För mer information:
Press:
Antti Halonen, försäljningschef, Hamnlösningar, Konecranes
E-post: antti.halonen@konecranes.com eller tel. +358 20 427 2678

Investerare:
Eero Tuulos, direktör för investerarrelationer, Konecranes
E-post: eero.tuulos@konecranes.com eller telefon: +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2017 omsatte koncernen 3 136 miljoner euro. Koncernen har 16 200 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).