You are here

Konecranes fick sin första beställning på CXT Explorer från Johnson Arabia LLC.

I december 2017 fick Konecranes fick sin första beställning på CXT Explorer från Johnson Arabia LLC i Dubai i Förenade Arabemiraten. Beställningen omfattar en CXT Explorer-enhet med två containrar. Enheten levereras i början av 2018. Parterna har beslutat att inte avslöja orderns värde.

Johnson Arabia är ett företag som hyr ut mobilkranar i Förenade Arabemiraten och som tillhandahåller kostnadseffektiva och mångsidiga lyftlösningar till flera olika industrier som petrokemi, väg- och vattenbyggnad, byggande, industri och luftfart.

”Vi är glada över att få vår första beställning på CXT Explorer från Johnson Arabia LLC”, säger Ajit Kumar, försäljningsdirektör, Industrikranar, Konecranes Mellanöstern. ”CXT Explorer är vår nyaste produktkategori som tar kvaliteten och säkerheten i lyft från fabriksbyggnader till avlägsna byggplatser.”

Poängen med CXT Explorer är kranens patenterade konstruktion: den kan monteras ihop på bara några timmar. Den har en lyfthöjd på 5 meter och en spännvidd på 5 meter, så det finns gott om utrymme för de flesta lyftbehov på fältet. Johnson Arabia kommer att använda CXT Explorer-kranen i mobila verkstäder i viktiga projekt med många kranar och hög- och sänkbara arbetsplattformar. Kranen kommer att användas i snabba reparationsarbeten, vilka tidigare skulle ha krävt att utrustningen transporteras från byggplatsen och sedan tillbaka till byggplatsen.

Johnson Arabia, som hyr ut mobilkranar och höj- och sänkbara arbetsplattformar, letade efter en tillfällig men ändå pålitlig lyftlösning. De övervägde också alternativet att installera en traverskran eller en svängkran för underhållssyften, men de valde CXT Explorer, eftersom den är stark men ändå kan flyttas. Johnson Arabias ledning säger att de tror att den här optionen kommer att hjälpa till att optimera utrustningens drifttid, vilket i sin tur leder till större kundnöjdhet.

Mer information:
Media:
Ajit Kumar, försäljningsdirektör, Industrikranar, Konecranes Mellanöstern
E-post: ajit.kumar@konecranes.com eller tfn +971505587930

Raine Jussila, produktchef CXT Explorer, Industrikranar, Konecranes
E-post: raine.jussila@konecranes.com eller telefon +358 40 716 6650

Investerare:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: Miikka.kinnunen@konecranes.com eller telefon: +358 20 427 2050

För mer intressant läsning om Konecranes, besök wayup.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2016 uppgick koncernens (jämförbart kombinerat bolag) omsättning till 3 278 MEUR. Koncernen har 16 600 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes A-aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

 

 

Press images

Download high resolution image