You are here

Konecranes lanseeraa palkitun Agilon-materiaalinhallintajärjestelmän Ruotsissa

Konecranes lanseeraa monesti palkitun Agilon-materiaalinhallintajärjestelmänsä Logistik & Transport -messuilla Göteborgissa 5.–7. marraskuuta 2018. Nyt myös ruotsalaiset yhtiöt pääsevät hyödyntämään automatisoidun varastonhallinnan etuja.

Konecranes Agilon® on parantanut päivittäistä varastonhallinnan toimintaa noin sadassa paikassa muun muassa Suomessa ja Britanniassa muutaman vuoden ajan. Järjestelmä seuraa reaaliaikaisesti työkalujen, osien ja komponenttien saatavuutta, optimoi sisäistä logistiikkaa, mahdollistaa entistä suuremmat tapahtumamäärät sekä lisää läpinäkyvyyttä ja varastotilaa konepajoilla, tuotantolaitoksilla ja kunnossapitovarastoilla. Uusimpana sovelluksena Agilonia käytetään noutopisteinä vähittäismyymälöiden sisä- ja ulkotiloissa korvaamaan perinteisiä pakettiautomaatteja.

”Agilon on lyönyt vahvasti läpi niin teollisuudessa kuin vähittäiskaupan alalla. Asiakkaamme hyötyvät kehittyneestä informaatiohallinnasta, esimerkiksi tarkoista varastosaldoista. Nyt on aika tarjota näitä hyötyjä myös ruotsalaisille yrityksille”, sanoo Konecranesin Agilon-liiketoiminnan johtaja Tapani Tilus.

Patentoidussa, modulaarisessa järjestelmässä voidaan varastoida ja hallita tuhansia erilaisia komponentteja. Agilon  käsittelee kaikenlaisia materiaaleja aina 60  x 40  x 45 cm:n kokoon ja 25 kilon painoon asti. Kaikki tapahtumat voidaan jäljittää, sillä jokaisen tavaran syöttämisestä tai noutamisesta jää järjestelmään merkintä käyttäjästä, ajasta ja päivästä. Kaikki tapahtumatiedot ovat nähtävissä verkkopalvelussa, mikä mahdollistaa tiedon jakamisen koko toimitusketjussa ja automaattisen kotiinkutsujärjestelmän luomisen järjestelmien välille.

Agilon on saanut useita kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia, kuten Red Dot Design -palkinnon.

Lisätietoja: Tapani Tilus, johtaja, Konecranes Agilon
Sähköposti: tapani.tilus@konecranes.com, puh. 040 7167181

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3 136 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 16 400 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

 

Press images

Download high resolution image