You are here

Konecranes lanserar Work Zone – säkerhetsassistans för truckar

Konecranes Work Zone är det nya tillskottet till Smart Connected Lift Trucks. Work Zone är en serie platsbaserade tjänster avsedda att förbättra säkerheten vid användningen av en truck, särskilt i hårt trafikerade miljöer. Den omfattar olika tillämpningar av geofencing. Det här är ett stort steg för trucksbranschen och visar framtiden för Smart Connected Lift Trucks.

Som en del av Work Zone introducerar Konecranes geofencing, en ny produkt för ökad säkerhet och effektivitet i containergårdarna. Med hjälp av GPS-teknik skapas virtuella stängsel runt verkliga områden. Dessa områden kan sedan användas för att aktivera användardefinierade varningar. Det kan vara information om höjdbegränsningar, fartgränser eller andra säkerhetsfrågor. Varningarna kan visas på förarens skärm eller via SMS eller e-post till valda mottagare.

Förutom att bidra till ökad säkerhet kan Work Zone också användas för att minska och övervaka driftstopp. Det här användarvänliga verktyget ger användaren möjlighet att hantera truckarna via datorn. Genom att integrera hantering och drift öppnas helt nya möjligheter att övervaka och styra en Konecranes-truckar.

Konecranes Work Zone är tillgänglig för alla kunder som använder Smart Connected Lift Trucks. Mer funktioner för förbättrad operativ effektivitet håller på att utvecklas för framtida lansering.

Mer information:
Bertrand Marion, affärsutvecklingschef, Konecranes Lift Trucks
E-post: Bertrand.marion@konecranes.com eller telefon +46 70 557 33 03

Andreas Falk, sälj- och marknadsdirektör, Konecranes Lift Trucks
E-post: andreas.falk@konecranes.com eller telefon: +46 73 335 70 70

Carl M Gustavsson, marknadsföringschef, Konecranes Lift Trucks
E-post: carl.gustavsson@konecranes.com eller telefon: +46 70 087 40 66
 

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2017 uppgick koncernens omsättning till 3 136 MEUR. Koncernen har 16 400 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktien är noterad på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).
 

 

Press images

Download high resolution image