You are here

Konecranesille suuri satama-automaatiokauppa Lähi-Idässä

Abu Dhabi Terminals Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa on valinnut Konecranesin nosturitoimittajaksi Khalifan sataman kontinkäsittelyterminaalinsa toiseen rakennusvaiheeseen. Tilaus käsittää kaikkiaan 54 automatisoitua kiskoilla liikkuvaa konttinosturia (ARMG).

Osapuolet ovat sopineet, että kauppasummaa ei julkisteta. Tilaus kirjataan Konecranesin neljännen vuosineljänneksen tulokseen 2018.

Konecranes jo on aiemmin menestyksellisesti toimittanut 52 ARMG-nosturia saman terminaalin ykkösvaiheeseen, joka otettiin käyttöön 12.12.2012.

Terminaalin toisessa rakennusvaiheessa terminaalialuetta laajennetaan merkittävästi kattaen sekä infrastruktuurin että kontinkäsittelykapasiteetin ja Konecranesin 54 ARMG-nosturin toimituksen. Kyseessä on erittäin suuri nosturitoimitus, jossa Abu Dhabi Terminalsille on tärkeää Konecranesin kyky pysyä aikataulussa ja budjetissa.

Abdullah Al Hameli, toimitusjohtaja, Abu Dhabi Terminals, kommentoi: “Konecranes suoriutui erinomaisesti konttiterminaalimme ensimmäisestä rakennusvaiheesta. Tämän kaltaisessa kriittisessä infrastruktuuriprojektissa, joka on tärkeä myös terminaalimme tulevaisuuden kannalta, valitsimme Konecranesin, koska luotamme heidän teknologiaansa, toimituskokemukseensa ja palveluunsa.”

Mika Mahlberg, Johtaja, Konecranes Satamaratkaisut, toteaa: "Kiitän Abu Dhabi Terminalsia luottamuksesta Konecranesiin. Me pidämme huolen siitä, että olemme luottamuksen ja sitoumustemme arvoinen toimittamalla edistyksellistä automatisoitua nosturiteknologiaa ja palvelua, aikataulussa ja budjetissa.  

Nyt toimitettavat 54 ARMG-nosturia ovat samanlaisia kuin terminaalin ensimmäiseen rakennusvaiheeseen toimitetut. Nostureiden nostokapasiteetti on 40 tonnia, ja ne voivat pinota yksi yli kuuden konttia päällekkäin. Niistä 30 nosturin pukin jalkojen väliin mahtuu yhdeksän konttia rinnakkain ja 24 nosturin pukin väliin 11 konttia rinnakkain. Nostureihin asennetaan automatisoitu ohjausjärjestelmä ja Konecranesin aktiivinen lastihallintajärjestelmä (ALC). ALC:n avulla lastin heiluntaa on mahdollista hallita ja lasti on mahdollista sijoittaa vaakasuunnassa erittäin tarkasti, minkä ansiosta kontinkäsittely on tehokasta ARMG-konttikentällä niin automatti- kuin etäohjauksessakin.

Abu Dhabi Terminals:

Abu Dhabi Terminals (ADT) on Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa, Dubaissa toimivan Khalifa Port Container Terminalin (KPCT) hallinnointiyhtiö ja operaattori.

Edistyksellisen infrastruktuurinsa ja tehokkuutensa ansiosta KPCT on alueensa ensimmäinen puoliautomatisoitu satama ja eräs teknisesti edistyksellisimmistä. Lisäksi KCPT on jatkuvasti ollut yksi maailman nopeimmin kasvavista konttiterminaaleista.

Aloitettua toimintansa 12.12.2012 KCPT on kasvanut palvelemaan paikallista markkinaa yli 30 rahtilaivalla, jotka operoivat yli 100 globaaliin kohteeseen viikossa tarjoten näin paikalliselle kaupalle ihanteellisen yhteyden laajaan globaaliin logistiikkaverkostoon.

Abu Dhabi Terminals tarjoaa kattavat logistiikkaratkaisut kauppakumppaneille ja varustamoille. ADT:n omistavat Abu Dhabi Ports ja Terminal Investment Limited (TIL).

Lisätietoja:
Lehdistö
Jussi Sarpio, Johtaja, liiketoiminta-alue Satamaratkaisut, Konecranes
Sähköposti: jussi.sarpio@konecranes.com tai puhelin: 020 427 2586

Sijoittajat:
Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: eero.tuulos@konecranes.com tai puhelin: +358 20 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3 136 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 16 200 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

 

Press images

Download high resolution image