You are here

Multi-Link Terminals Ltd Oy tilaa Konecranes-satamanosturin Helsingin terminaaliin

Helsingissä Vuosaaren satamassa toimiva Multi-Link Terminals Ltd Oy on tilannut suuren Konecranes-satamanosturin (STS). Sopimus allekirjoitettiin helmikuussa 2018, ja nosturi toimitetaan vuonna 2019.

Multi-Link Terminals Ltd Oy (MLT) on Konecranesin pitkäaikainen asiakas. Tilatun Konecranes STS-nosturin jänneväli on 48 metriä, nostokorkeus 31 metriä, ulottuma 40 metriä ja takaulottuma 20 metriä. Se on suurin koskaan valmistettu leveän jännevälin Konecranes-satamanosturi.

Uuden nosturin avulla MLT hyödyntää Vuosaaren terminaalin käytettävissä olevan tilan mahdollisimman tehokkaasti. Kontteja voidaan varastoida nosturin jalkojen välissä ja siirtää nosturin takaosasta konttipihalle tai rekkoihin. Uuden nosturin myötä MLT pystyy käsittelemään suurempia aluksia, kuten nesteytetyllä maakaasulla (LNG) toimivia konttialuksia, joita Containerships Plc alkaa liikennöidä Itämeren reiteillään vuonna 2018.

Tilatussa nosturissa on yhden kontin konttikuormauselin ja edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten Ship Profiling -järjestelmä, kontinpaikannus ja TRUCONNECT®-etävalvonta.”Multi-Link Terminals on ollut asiakkaamme jo pitkään. Heidän Vuosaaren terminaalinsa alkaa pian vastaanottaa uudenlaisia konttialuksia, ja STS-nosturilla niiden käsittely sujuu tehokkaasti,” kertoo Ville Hoppu, myyntipäällikkö, Konecranes Port Cranes. ”On hienoa saada kalustoomme huippunykyaikainen laite. Se auttaa nostamaan suorituskykymme uudelle tasolle. Olemme ylpeitä siitä, että saamme olla mukana Containerships Plc:n vetämässä Door2Lng-hankkeessa, joka rahoitetaan Euroopan komission ja Euroopan investointipankin Verkkojen Eurooppa -rahoitusvälineen kautta,” sanoo Dirk van Assendelft, toimitusjohtaja, Multi-Link Terminals Ltd Oy.

Lisätietoja:

Lehdistö
Ville Hoppu, myyntipäällikkö, Konecranes Port Cranes
Sähköposti: ville.hoppu@konecranes.com tai puhelin: 040 524 9411

Sijoittajat:
Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: eero.tuulos@konecranes.com tai puhelin: 020 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2017 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3 136 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 400 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).